OTVOREN DRUGI OKTOBERFEST: Duh Minhena stigao u Beograd!
Foto: Dragan Kadić

BAVARSKI FESTIVAL

OTVOREN DRUGI OKTOBERFEST: Duh Minhena stigao u Beograd!

Pop kultura -

Popularni minhenski Oktoberfest, festival koji za ljubitelje piva i bavarskih specijaliteta predstavlja raj na zemlji, svečano je otvoren juče u Beogradu, u organizaciji Nemačko-srpske privredne komore.

Manifestacija se održava u Rakovici, na lokaciji kompanije „Meser tehnogas AD“, koja ove godine slavi i jubilej - 20 godina poslovanja u Srbiji. Ovo je drugi po redu Oktoberfest u Beogradu, a pokrovitelj mu je nemački ambasador u Srbiji Aksel Ditman. On je svečanim otvaranjem bačve piva ozvaničio početak prvog dana festivala. Big bend Dejana Petkovića pobrinuo se da oko 1.500 gostiju uživa uz tradicionalnu bavarsku muziku, koja se sluša i na „pravom“ Oktoberfestu u Minhenu.

foto: Dragan Kadić

Prisutnima na otvaranju prvi se obratio predsednik Nemačko-srpske privredne komore Ronald Zeliger, poželevši im dobrodošlicu.

- Dobro došli, dragi prijatelji. Radujem se što vas vidim u ovolikom broju. Ostaje nam da pijemo dobro pivo, slavimo i radujemo se, ali i da pravimo dobar posao - rekao je on.

Ambasador Nemačke u Srbiji Aksel Ditman podsetio je da veliki broj nemačkih preduzeća posluje u našoj zemlji.

- Od 2000. godine do danas imamo 400 preduzeća koja uspešno rade u Srbiji. Ova dva dana su posebna za sve nas, zato uživajte u njima - poželeo je Ditman gostima.

Nakon uvodnog obraćanja, počela je proslava nalik originalnoj nemačkoj manifestaciji, prilagođena srpskom podneblju. Posetioci su imali priliku i da se takmiče u ispijanju piva, kao i u držanju punih krigli.ž

Kurir / D. S.

Foto: Dragan Kadić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track