(KURIR TV) PRVACI SVETA U HARMONICI ZA KURIR: Osvojili smo svet, ali u Knezu nam je ostalo srce!
Foto: Dragana Udovičić

Kurir Pilerove ponovo odveo u čuvenu ulicu

(KURIR TV) PRVACI SVETA U HARMONICI ZA KURIR: Osvojili smo svet, ali u Knezu nam je ostalo srce!

Pop kultura -

Braća Danijel i Darko, pobednici šoua „Ja imam talenat“ i prvaci sveta, kažu da im je želja da se vrate iz Beča u Beograd i da kao profesori pronalaze mlade talente

Braća Danijel (24) i Darko (22) Piler i njihova mlađa sestra Sandra (19) pre više od 15 godina bili su najmlađi ulični svirači u Knez Mihailovoj ulici, a s našom ekipom juče su ponovo prošetali najpoznatijim beogradskim šetalištem i zasvirali na istom mestu.

- Za Knez nas vežu najlepše uspomene. Nikad nećemo zaboraviti da smo odavde počeli i koliko smo ljudi upoznali. Da nema ove ulice, ne bi bilo ni Pilerovih - kaže na početku razgovora za Kurir Danijel, koji svira harmoniku.

Darko se slaže sa svojim starijim bratom.

- Ovde smo proveli detinjstvo i svirali svaki dan više od osam godina. Knez nam je bio drugi dom i ovde smo svirali najlepše koncerte. Leti bi umelo da se okupi i do 500 duša. Dolazila bi često policija da pita da li je sve u redu - priseća se Darko.

Danijela čeka još diplomski ispit na fakultetu, a onda ponovo stižu u Srbiji, gde će 11. marta nastupiti na Kolarcu.

- Nije bilo ranije slobodnog termina. Spremamo se muški i imaćemo nakon osam godina jedan javni nastup. Biće to nezaboravan koncert. Naša publika želi da čuje kako smo došli do titule prvaka sveta - kaže Darko.

foto: Dragana Udovičić

Pilerovi su napustili Beograd 2010, kad su pobedili u takmičenju „Ja imam talenat“ i nagradu od 100.000 evra uložili u svoje obrazovanje.

- Beč je dobra baza za klasičnu muziku. Rusi to najbolje opisuju. Za narodnu muziku treba samo srce, za klasiku prvo glava, a tek onda duša. Obišli smo svet - objašnjava najstariji Piler.

Darko je nedavno diplomirao, a brata završni ispit čeka nakon Nove godine.

- Najmlađi sam profesor u Beču sa samo 22 godine. Čekamo i bratovljevu diplomu.

Danijel i Darko, koji trenutno žive u Beču, žele da se vrate u svoj rodni grad.

- Sebi bih najviše voleo da vidim kao profesor. Znali bismo brat i ja da na pravi način prepoznamo talente - kaže Darko, a Danijel naglašava da maštaju i o svetskoj karijeri.

Svirali predsedniku

TOMA I VUČIĆ SU BILI GALANTNI

U Knezu su Pilerovi svirali za mnoge javne ličnosti.

- Upoznali smo sadašnjeg predsednika Aleksandra Vučića. Dolazi je nekoliko puta da nas čuje i Tomislav Nikolić. Ostavljao je uvek dobru napojnicu - seća se Danijel.

Kurir / Lj. Radanov

Foto: Dragana Udovičić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track