MONODRAMA: Dnevnik jednog ludaka u Narodnom pozorištu
Foto: Promo

Gostovanje Ozrena Grabarića

MONODRAMA: Dnevnik jednog ludaka u Narodnom pozorištu

Pop kultura -

Predstava je urađena je po kratkoj priči Nikolaja Vasiljeviča Gogolja, u režiji Marijana Nećaka, koji je i autor muzike i scenografije, a zanimljivo je da se izvodi na engleskom jeziku

Monodrama i opera „Dnevnik jednog ludaka“, zvezde hrvatskog glumišta Ozrena Grabarića, večeras gostuje u Narodnom pozorištu.

Predstava je urađena je po kratkoj priči Nikolaja Vasiljeviča Gogolja, u režiji Marijana Nećaka, koji je i autor muzike i scenografije, a zanimljivo je da se izvodi na engleskom jeziku.

- Gogoljeva pripovetka ne analizira bolest u medicinskom smislu, već propituje društvo u kojem pojedinac pokušava da pronađe smisao sopstvenog postojanja, društvenog položaja i vlastitog identiteta. Na lucidan način, kroz literarno perfektne, medicinski uverljive i pesnički opojne opise Popriščinove bolesti, Gogolj progovara o bolesti društva i podseća nas da smo svi mi, zapravo, u nekoj vrsti sukoba sa stvarnošću - navodi se u najavi predstave.

Grabarića je beogradska publika već dobro upoznala kad je gostovao s Hinkemanom, a za „Dnevnik jednog ludaka“ nagrađen je na Festivalu pantomime u Zemunu.

Foto: Promo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track