TITULU MIS SVETA JE OSVOJILA INDIJKA: Srbiju predstavljala Užičanka u narodnoj nošnji!
Foto: Printscreen/Instagram

FINALE

TITULU MIS SVETA JE OSVOJILA INDIJKA: Srbiju predstavljala Užičanka u narodnoj nošnji!

Pop kultura -

Anđelija Rogić je u Kini predstavljala Srbiju na finalu Izbora za Mis sveta. Studentkinja je Učiteljskog fakulteta u Beogradu, ali se ponosno i čvrsto drži svojih korena iz okoline Užica.

Kraj njenih rodnih Gorjana je selo Zlakusa, osim po čuvenim majstorima – lončarima poznato i po Etno-udruženju „Zavičaj“ koje baštini srpsku narodnu tradiciju.

Ovako je Anđelija govorila pred samo takmičenje u Kini.

"Ovo mi je prva poseta Kini i najlepša jer sam imala čast da je upoznam sa još 120 najlepših devojaka sveta, stekla sam puno prijatelja i uspomena koje ću sigurno pamtiti do kraja života. Zahvaljujući Etno Udruženju "Zavičaj" koji je pripremio nošnju za mene, imala sam čast da predstavim svoju srpsku tradicionalnu nošnju celo svetu. Jako sam uzbudjena zbog vecerasnjeg finala za koje sam se pripremala cele godine. Nadam se da ću uspeti da predstavim Srbiju kako njoj i dolikuje, ali sam ja svakako pobednik za sebe jer uspela da se nađem među 120 zemalja. Budite uz mene kao što ste bili tokom cele godine. I neka najlepša pobedi! Puno pozdrava sa prelepog ostrva Hajnan i juga Kine", rekla je ona.

Kurir.rs/uziceoglasnatabla, Foto: Printscreen/Instagram

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track