VASIL HADŽIMANOV NA 16. DŽEZ I BLUZ FESTIVALU: Nemam kuću s bazenom, ali sam srećan čovek
Foto: Dragan Kadić

KIKINDA

VASIL HADŽIMANOV NA 16. DŽEZ I BLUZ FESTIVALU: Nemam kuću s bazenom, ali sam srećan čovek

Pop kultura -

Da i u manjim gradovima postoji publika koja ceni muzičke žanrove koji nisu toliko komercijalni, potvrđuju Kikinđani i 16. Internacionalni džez i bluz festival.

Od petka do nedelje, na tri lokacije, oni su uživali u nastupima sjajnih muzičara iz naše zemlje i regiona. Očekivano, najveće interesovanje izazvao je koncert Vasil Hadžimanov benda.

- Kikinda je još jedan dokaz da mali grad ne znači manjak interesovanja publike. Mislim da mi čak više prijaju koncerti u manjim mestima nego u velikim, gde je publika razmažena. Ovde su zaista pravi zaljubljenici u ovu vrstu muzike - ocenio je Vasil Hadžimanov i primetio da je u Srbiji kultura već decenijama na poslednjem mestu.

foto: Vladimir Šporčić

- Kada se baviš muzikom koja nije komercijalna, prepušten si sebi. Ako uspeš da ostaneš dosledan tome što voliš i ako sve tegobe i nedaće prebrodiš, to se na kraju isplati. Mogu da kažem da ja već dugo živim od te muzike i da sam srećan čovek. Nemam kuću sa bazenom ni četiri automobila, ali imam nešto drugo mnogo vrednije - poručio je Hadžimanov.

S. U. - Foto: Dragan Kadić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track