Najnovije vesti

LEPA GLUMICA OSVOJILA JE SRCE LJUBI TADIĆU: Imala je muža, a on ju je PROGANJAO i na kraju ga je IZVUKLA IZ PAKLA!
Foto: Printscreen

DVE I PO DECENIJE ZAJEDNIČKOG ŽIVOTA

LEPA GLUMICA OSVOJILA JE SRCE LJUBI TADIĆU: Imala je muža, a on ju je PROGANJAO i na kraju ga je IZVUKLA IZ PAKLA!

Pop kultura

Na današnji dan 1943. godine rođena je kako su mnogi govorili jedna od naših najlepših glumica. Snežana Nikšić je davnih godina bila žena koja je osvojila srce Ljubi Tadiću, a kako je on govorio digla ga iz pakla.

Ljuba Tadić i Snežana Nikšić upoznali su se u "Ateljeu 212" sedamdesetih godina. Ljuba u punoj kreativnoj snazi, a Snežana na početku glumačkog puta. Tadašnja upravnica "Ateljea 212" Mira Trailović imala je njuh da prepozna talenat.

foto: Printscreen

Kako je pisala tadašnja štampa, Snežana je bila mlada i lepa žena koja je plenila svojm harizmnom.

Međutim, dok se udvarao tada lepoj Snežani, Tadić je prolazio kroz jeda od najtežih perioda u životu. Glumac je kako se pisalo imao problema sa alkoholom. Iz tog pakla ga je izvukla upravo Snežana. -

Ima čovek uspona i padova. To je bilo vreme mojih padova. Veliki ljudi imaju malu sujetu. Meni je trebao ceoi život da to naučim. Snežana me je izvukla iz tog pakla. Kad sam nju ugledao na probi u Ateljeu, kao da sam video Sunce- rekao je Ljuba jednom prilikom.

Ali, tu problemima nije bio kraj. Snežana je bila udata, ali Tadić nije mario za tim.

foto: Printscreen YT

- Znao sam da je bila udata, ali me nije interesovalo. Koliko sam bio obuzet njome najbolje će vam pokazati sledeća priča. Dosađivao sam joj posle probe da se vidimo. Ona je brzo koračala hodnicima "Ateljea 212" i kasnije ulicom u nadi da ću odustati. "Ja sam udata žena", ponavljala mi je. Kad je ušla u svoj spaček i pokrenula ga nisam odustao. Trčao sam Ulicom Lole Ribara za njom. Nije me bilo sram. Zaljubio sam se, a zaljubljeni čovek nema čega da se stidi, pod uslovom da je pristojan", ispričao je Ljuba.

Kad se Snežana razvela počela je da živi s Ljubom. Proveli su dve i po decenije zajedno.

Iako je bila uspešna glumica, samovoljno se povukla iz pozorišta sredinom devedesetih kako bi se posvetila u potpunosti Ljubi, čije je zdravlje već tada bilo ozbiljno narušeno dijabetesom. - Razgovarali smo u kući o svemu. Naravno i o glumi. A, razume se, imali smo i drugih životnih tema. Što se glume tiče - ona nas je i spojila. Naši prvi kontakti vezani su za pozorište. Sticajem okolnosti, il sudbinom, ko bi to mogao znati, iste godine smo došli u Jugoslovensko dramsko pozorište. Ja kao mladi početnik, on kao mladi prvak.

foto: Printscreen YT

Dakle, prvi susret je bio pozorišno-glumački. Ljuba je bio čovek koji je strahovito voleo svoju profesiju, držao do nje, duboko je poštovao, bio pravi posvećenik. Zato je i veliki. Žao mi je što u gradu nema obeležja sa njegovim imenom, sem naravno velike scene JDP-a. Pratim razne spomen-ploče, ulice, nagrade s imenom... I, šta da kažem- rekla je ranije za "Blic" Snežana Nikšić.

Deajen srpskog glumišta umro je 28. oktobra 2005. godine.

(Kurir.rs/Puls/Foto Printscreen/Youtube)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...