KURIR DEO HIT PREDSTAVE JAGOŠA MARKOVIĆA:  Primerke našeg lista nose i na gostovanje u Sloveniju
Foto: Nenad Petrović

JUGOSLOVENSKO DRAMSKO POZORIŠTe

KURIR DEO HIT PREDSTAVE JAGOŠA MARKOVIĆA: Primerke našeg lista nose i na gostovanje u Sloveniju

Pop kultura -


Nakon velikog uspeha i ovacija u oktobru na sceni Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu, predstava Jugoslovenskog dramskog pozorišta Tako je (ako vam se tako čini) Luiđija Pirandela u režiji Jagoša Markovića, biće izvedena na sceni Slovenskog narodnog gledališča u Ljubljani u petak 8. decembra.

U Pirandelovom komadu, čijim je postavljanjem JDP obeležio sto pedesetu godinu od rođenja velikog italijanskog pisca i nobelovca, igraju Predrag Ejdus, Branislav Lečić, Jelisaveta Sablić, Jasmina Avramović, Nenad Jezdić, Marko Janketić, Rada Đuričin, Vesna Stanković, Irfan Mensur, Slobodan Tešić, Lazar Đukić i Nevena Ristić.

U predstavi, koja je hit na repertoaru, pominje se i dnevni list Kurir i glumci ga listaju na sceni. Komad "Tako je (ako vam se tako čini)" je premijerno izveden u junu na Sceni "Ljuba Tadić", učestvovao je na Jugoslovenskom pozorišnom festivalu "Bez prevoda" u Užicu, Međunarodnom festivalu klasike "Vršačka pozorišna jesen" i na Festivalu mediteranskog teatra "Purgatorije" u Tivtu.

Za ulogu Gospođe Frole, Jelisaveta Seka Sablić je dobila Nagradu za najbolje glumačko ostvarenje na festivalu "Purgatorije" a predstava je proglašena najboljom na festivalu u Vršcu, piše u saopštenju.

(Kurir.rs / Foto: Nenad Petrović i promo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track