SUŽENA LISTA: Srbija ispala iz trke za Oskara
Foto: Profimedia, Promo

Šteta

SUŽENA LISTA: Srbija ispala iz trke za Oskara

Pop kultura -

U trci su zasad „Fantastična žena“ iz Čilea u režiji Sebastijana Lelioa, drama o transrodnoj osobi koja je u Berlinu osvojila nagradu za najbolji scenario i nominovana je za Zlatni globus

Komitet američke Akademije za filmsku umetnost i nauku suzio je listu kandidata za stranog Oskara sa 92 naslova na devet. Nažalost, ispao je srpski predstavnik „Rekvijem za gospođu J.“ Bojana Vuletića.

Članovi Komiteta za strani film odgledaće svih devet ostvarenja na projekcijama organizovanim u Londonu, Njujorku, Los Anđelesu i San Francisku i svojim glasovima odlučiti o pet nominovanih koji će biti objavljeni 23. januara.

U trci su zasad „Fantastična žena“ iz Čilea u režiji Sebastijana Lelioa, drama o transrodnoj osobi koja je u Berlinu osvojila nagradu za najbolji scenario i nominovana je za Zlatni globus. Zatim, „Felisite“ iz Senegala, u režiji Alena Gomisa, „Fokstrot“ (Izrael, režija Šamuel Maoz), „Iz ništavila“ (Nemačka, režija Fatih Akin), „Uvreda“ (Liban, režija Zijad Dueri), „Bez ljubavi“ (Rusija, režija Andrej Zvjagincev), „Na telu i duši“ (Mađarska, režija Ildiko Enedi), „Kvadrat“ (Švedska, režija Ruben Ostlund), kao i „Rana“ (Južnoafrička Republika, režija Džon Trengouv).

Kurir / Priredila M. Cukić

Foto: Profimedia, Promo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track