KRISTA IZ SERIJE SENKE NAD BALKANOM: Drugarice su me pitale kako se ljubi Goran Bogdan!
Foto: Stefan Jokić, Damir Dervišagić

Iskrena

KRISTA IZ SERIJE SENKE NAD BALKANOM: Drugarice su me pitale kako se ljubi Goran Bogdan!

Pop kultura -

On je veoma popularan u Hrvatskoj i omiljeni glumac moje mame. Najteže su mi pale ljubavne scene s Peletom, kaže Iva Kevra

Glumica rođena u Puli Iva Kevra u seriji „Senke nad Balkanom“ tumači misterioznu devojku Kristu.

Njen lik rađen je po ugledu na Kristu Šumanović (udatu Đorđević), koju je istorija upamtila kao osnivača Umetničkog paviljona „Cvijeta Zuzorić“, ali i družbenicu Josipa Broza. U poslednjoj sceni koju smo videli Iva zatiče svog muža doktora kako ulazi u kuću s krvavom maskom.

- Ne smem vam otkriti šta ćete gledati večeras jer će me produkcija strpati u zatvor. Vidite da je i ona uplašena. Da li je njena glava sledeća, saznaćemo svi zajedno - kaže kroz osmeh Iva.

foto: Stefan Jokić

Glumici je ovo prva uloga, a kako ističe, ne oseća pritisak što igra istorijsku ličnost.

- Krista je ovde fiktivan lik i, nažalost, nije bilo prostora za mnogo toga što njena biografija nudi. Pokušala sam da je odigram kao iskrenu i blesavu mladu ženu. U „Senkama“ je fokus na nečemu drugom - objašnjava Kevra.

Studentkinji FDU iz klase Vlade Jevtovića i Srđana Karanovića prija popularnost, a najviše joj zavide zbog saradnje s Goranom Bogdanom, koji igra Mustafu Golubića.

- Goran je divan kolega i čovek. Sve drugarice su me pitale kako se ljubi. On je mojoj mami najdraži glumac - ističe ona.

foto: Marina Lopičić

Ivi je najteže tokom snimanja padalo rano ustajanje, ali i glumačke scene s Draganom Petrovićem Peletom.

- Po prirodi sam temperamenta i stalno je reditelj vikao „Kevra, sporije, sporije“ i onda opet „još sporije“. Glumački mi je najteža bila scena s Peletom. Ništa slično nisam snimala. Nije mi bilo neprijatno ni što sam gola, ni zbog kolege. Bila sam fokusirana da ne zaboravim tekst - kaže Iva.

Lj. Radanov - Foto: Marina Lopičić; Damir Dervišagić; Stefan Jokić

Preselila se u Šabac

ŽIVIM U ZGRADI POZORIŠTA

Iva trenutno živi u Šapcu, gde radi predstavu „Hajka na vuka“.

- Radimo dramu mladog pisca Ognjena Obradovića, a režira Nataša Radulović. Premijera će biti krajem januara. Igram devojku bez roditelja. Trenutno je moj dom pozorište. Imam jednu sobu i čudan je osećaj. Kad izađem iz nje, odmah je tu probna sala. Mogu iz kreveta pravo na probu - objašnjava glumica.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Nijedna im ne bi rekla ne: Momci koje obožavamo samo zato što ih igra Bjela (VIDEO)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track