TAJNA NOVE SEZONE SERIJE UBICE MOG OCA: Preživeli su samo glumci s kreditima
Foto: Promo

Scenarista serije otkriva

TAJNA NOVE SEZONE SERIJE UBICE MOG OCA: Preživeli su samo glumci s kreditima

Pop kultura -

Sva nova ubistva plod su isključivo mašte. U trećoj sezoni, kako se često šali reditelj Gaga, gledaćemo samo one koji imaju dugove prema bankama, kaže Nataša Drakulić

Na novom kanalu Top večeras od 20 sati premijerno će biti prikazana prva epizoda druge sezone hit serije „Ubice mog oca“. Koscenarista i jedan od kreatora ovog ostvarenja Nataša Drakulić kaže da je buran nastavak pred nama.

- Sva nova ubistva i radnja serije plod su isključivo scenarističke mašte. Bilo je mnogo lakše napisati drugu sezonu, kao i sad treću, jer znamo glumce, oni se savršeno snalaze u svojim likovima, pa smo se prilagođavali njima. I druga sezona je mnogo više akciona, imaćemo neke scene s našim kaskaderima koje do sada nisu rađene ovde i na to sam veoma ponosna - kaže Nataša.

Ona smatra da će publika koja je volela „Ubice“ pratiti seriji i sad kad se ne prikazuje na RTS.

- Otvaramo novi SBB kanal Top, prilagođavamo se svetskom trendu, to je budućnost. Imamo i mnogo novih sjajnih glumaca. Neki će preživeti i u trećoj sezoni, neke ćemo ubiti, ali samo one koji su otplatili kredit, kako se Gaga šali s njima.

foto: Promo

Kostić mi je brat

I drugu sezonu, priznaje, obeležiće Vuk Kostić kao inspektor Aleksandar Jakovljević, koji po scenariju nije odgovarao za taj lik.

- Vuk se sam nametnuo reditelju i zbog njega smo promenili scenario i dodali inspektoru Jakovljeviću godine. Na kastingu je bilo mnogo glumaca, ali Vuk je bio baš to. Dve godine sam radila na tom scenariju i sad više ne mogu ni da se setim koga sam zamišljala kao Aleksandra a da to nije Vuk. Dobila sam brata. Nisam upoznala plemenitijeg čoveka nego što je on - objašnjava Drakulićeva.

Scenarista priznaje da je na reditelju bio težak izbor za ulogu inspektora.

- Kasting radi i o tome odlučuje isključivo reditelj. U najužem izboru bili su Viktor Savić i Petar Strugar, obojica sjajni momci i nadam se da ćemo ubuduće i sarađivati s njima. Nije presudilo što je Vuk dobar u baratanju oružjem, već emotivna scena iz prve sezone kad plače ispred stana svoje devojke Jelene. Vuk je to odigrao bez greške. U drugoj sezoni Aleksandra smo malo promenili kao lik, dodali smo mu i emotivniju stranu. Da se Vuk pitao, on bi verovatno najviše voleo da može stalno da puca i juri kolima, ali ćemo videti i nešto drugo - kroz osmeh konstatuje scenarista.

foto: Promo

Pored Vuka i Marka Janketića, u novoj sezoni serije je glavni junak i Marjanović, koga igra Tihomir Stanić.

- Tika je siva eminencija serije, lutkar koji upravlja marionetama. Mislim da će se publika vezati i za lik Ruže, koju je maestralno odigrala Isidora Simjonović - konstatuje Drakulićeva.

Jelisaveta ostaje

Druga sezona smeštena je u samo desetak dana, a Nataša objašnjava šta će biti s devojkom koju igra Jelisaveta Orašanin.

- Ona će obeležiti treću sezonu, a ima je i u ovoj. Jelisaveta je divna devojka i vrlo hrabro je uskočila u scene (ljubavna scena s Peđom Bjelicom, op. aut.), koje su sad smešne naspram golotinje koju gledamo u TV programu. Žao mi je što je otišla za Ameriku, ali razumem i ljubav. Nastavljamo s njom dalje - ističe naša sagovornica.

Na kraju razgovora Nataša otkriva da li je imala neki benefit zbog rada na popularnoj seriji „Ubice mog oca“.

- Nekoliko puta nisam platila večeru i jednom kaznu zbog nevezivanja pojasa. Najlepše je što sam upoznala nove prijatelje. Jedan od njih je i Miloš Kodemo, naš direktor fotografije i na „Ubicama“ i u filmu „Zaspanka za vojnike“. Tom čoveku i Holivud je mali - zaključuje Drakulićeva.

Nataša Drakulić, foto: Promo

Šansa za mlade glumce

UPAMTITE IME STEFAN VUKIĆ

Nataša priznaje da će mnogima nova sezona „Ubica“ biti odskočna daska u karijeri.

- Posebno za Stefana Vukića, mladog glumca koji igra vođu navijača. Publika će videti i Andriju Miloševića u nekoj drugačijoj ulozi. Jovana Balašević me je takođe mnogo impresionirala, iako smo sarađivali ranije, kao i naše veliko pojačanje Rale Milenković, koga srećom nismo ubili. Videće i možda u najboljem izdanju i Milenu Vasić kao pevačicu Bibu.

Ubijen greškom

VRAĆAM ANDRIJU KAO ZLOG BRATA BLIZANCA

Andriju Kuzmanovića naša sagovornica ubila je u prošloj sezoni „Ubice mog oca“, a sad igra glavnu ulogu u hit seriji „Senke nad Balkanom“.

- Meni je lično žao što smo ga ubili. Pokazao je svoj raskošni talenat i od srca navijam za njega. Nadam se nekoj budućoj saradnji, a možda ga vratimo u „Ubice“ kao zlog brata blizanca.

Ljubomir Radanov - Foto: Promo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track