MILIJARDA ZA FILMSKI CENTAR SRBIJE: Veliki podstrek za kinematografiju naše zemlje!
Foto: Stefan Jokić

DOBRA SUMA

MILIJARDA ZA FILMSKI CENTAR SRBIJE: Veliki podstrek za kinematografiju naše zemlje!

Pop kultura -

"Filmski centar Srbije će u 2018. imati na raspolaganju nešto više od milijardu i pet miliona dinara, a od tog iznosa 980 miliona će biti izdvojeno za konkurse", izjavio je danas ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević.

Vukosavljević je, na sednici Grupacije za kinematografiju u Privrednoj komori Srbije, ocenio da će to biti "zasluženi podstrek za srpsku kinematografiju".

foto: Zorana Jevtić

"Ovo je dobra suma. Očekujemo kvalitetne filmove", podvukao je Vukosavljević i napomenuo da je svestan da novac nije uslov za kvalitet.

On je napomenuo da je u 2017. za konkurse Filmskog centra Srbije izdvojeno 650 miliona dinara. Glumac i reditelj Dragan Bjelogrlić je ocenio da je povećanje budžeta za kinematografiju dobra vest.

Bjelogrlić smatra da je srpska kinematografija na dobrom putu i da je u protekle tri godine od osnivanja Grupacije za kinematografiju urađeno mnogo.

"To je najbolji primer kako se može doći do rezultata kada se jasno definišu ciljevi", dodao je Bjelogrlić, koji je predsedavao sednicom Grupacije za kinematografiju.

foto: Zorana Jevtić

Predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež je ocenio da je Uredba o podsticajima za ulaganje u filmsku industriju dala dobre rezultate i da se očekuje da oni budu još bolji u 2018.

Sednici Grupacije za kinematografiju prisustvovao je i predsednik Filmskog centra Srbije Boban Jevtić.

Kurir.rs/Fonet, Foto: Stefan Jokić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Ko to tamo peva 37 godina kasnije: Ko je srećan, ko je tužan, a ko se na put sprema?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track