SVI SU PISALI O TOME: Milena Dravić ispričala zašto je američku novinarku gađala tabletama i prekinula intervju!
Foto: Damir Dervišagić

NALJUTILA SE

SVI SU PISALI O TOME: Milena Dravić ispričala zašto je američku novinarku gađala tabletama i prekinula intervju!

Pop kultura -

Njena biografija je prebogata ulogama i nagradama. Snimila preko 90 filmova, te veliki broj televizijskih emisija, pozorišnih predstava. Imala je tri braka, a najsrećnija je bila u trećem sa Draganom Nikolićem, s kojim je provela četiri decenije zajedničkog života.

Legendarna filmska, televizijska o pozorišna glumica, rođena Beograđanka Milena Dravić ne voli puno da govori o sebi. Rođena je 1940. Godine, a sa 16 godina je imala svoju prvu glumačku ulogu.

Igrala je u skoro svim partizanskim ratnim spektaklima i bila ponosna Jugoslovenka. Koliko je imala jak patriotski naboj, možda najbolje ilustruje podatak da je prekinula intervju sa američkom novinarskom, jer joj je postavilča neumesno i provokativno pitanje. Novinarka je pitala:

"Da li vi Jugoslovenke znate za kontracepciju?", pitala ju je novinarka.

Bilo je to u Kanu, kada se sa ekipom filma „Misterije organizma“ Dušana Makevejeva susrela sa Džekom Nikolsonom, Džonom Lenonom i Joko Ono.

"Oduševljena u takvom društvu, dobijam pitanje te novinarke. A kako sam se tih dana mučila sa migrenom, umesto odgovora, setila sam se tableta protiv migrene u vidu pilula. Izvadim ih iz tašne i gađam je njima. Svi listovi su pisali o tome, a ruska "Literatura gazeta" je napisala da sam se neprimereno ponašala. Ovaj gest umalo ju je nije koštao i uloge u čuvenom filmu “Bitka na Sutjesci”. Nikola Popović, direktor “Sutjeske” joj je saopštio da neće moći da igra u tom filmu.

"Godinu dana je prošlo, Dragan i ja smo na moru i ležim ti ja na plaži, vidim neke crne izglancane cipele mi prilaze, a ono Popović i kaže mi: "Diži se, moraš na Tjentište da odigraš svoju ulogu", seća se tih vremena Milena Dravić.

Kurir.rs/Aura.ba, Foto: Damir Dervišagić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) RADE ŠERBEDŽIJA PESMOM DIRNUO MILENU DRAVIĆ: Da sam živeo u drugo vreme, voleo bih nju...

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track