ANDRIJA TERZIĆ NOVO LICE U UBICAMA MOG OCA: Moj zadatak je da ubijem Vuka Kostića
Foto: Vladimir Šporčić, Promo

Obrt

ANDRIJA TERZIĆ NOVO LICE U UBICAMA MOG OCA: Moj zadatak je da ubijem Vuka Kostića

Pop kultura -

Pisac kaže da igra nemilosrdnog plaćenog ubicu koji želi da likvidira inspektora Aleksandra Jakovljevića

U četvrtoj epizodi serije „Ubice mog oca“ čeka nas mnogo akcije i iznenađenja, a jedno od glumačkih pojačanja je Andrija Terzić. Trenutno jedan najpopularnijih srpskih pisaca tumači lik nemilosrdnog plaćenog ubice koji ima zadatak da ubije inspektora Aleksandra Jakovljevića.

- Igram šefa bande Kocku. Moja ekipa „kockastih“ juri Vuka Kostića i mora da ga likvidira. Radili smo bez pomoći Bugara, sa srpskim kaskaderskim SKA timom Slaviše Ivanovića, scenu jurnjave kolima za koju mogu da kažem da će biti jedna od najboljih u istoriji srpske i jugoslovenske kinematografije. Poslednji kadar snimio sam 26. septembra i samo nekoliko sati kasnije seo sam na avion za Čikago. To neponovljivo iskustvo opisaću u nekom romanu, ali miris baruta je zbunio mnoge. Videćete spektakularne kadrove jurnjave za Vukom od Terazijskog tunela do Mosta na Adi. Slaviša reče na pola snimanja: „Brate, ima da postaneš omiljeni srpski negativac“ - kroz smeh kaže Andrija.

foto: Milan Virijević

Terzić otkriva da je ove scene snimao nekoliko noći.

- Bilo je dosta dublova. Samo pucanje iz „kalašnjikova“ na Vuka sam ponavljao jedno pet peta. On mi je dosta pomogao da se pripremim i prepoznao je, kao i svaki ostvaren čovek, u meni energiju, što mi je dalo gorivo za dalje. Oni koji su prvi u meni prepoznali čoveka koji može da uđe u svet filma, da li kao glumac ili scenarista, bili su Predrag Gaga Antonijević i Nataša Drakulić. U večerašnjoj epizodi pratimo Vuka u kafanu, a od sledeće kreće ludilo - objašnjava pisac.

Terzić je odmah nakon „Ubica“ dobio i ulogu pešaka u filmu „Zaspanka za vojnike“, ali njegovo osnovno zanimanje je i dalje pisac. Objavio je dva romana „Preko puta - istina“ i „Plivač“, koja su prodata u više od 60.000 primeraka.

- Ono što me odvaja od drugih tiražnih pisaca je to što je „Plivač“ ušao u izbor za Ninovu nagradu i najveće regionalno priznanje „Mirko Kovač“ - kaže Terzić.

A post shared by A.T. (@andrija_terzic) on

Kurir / LJ. R.

Foto: Vladimir Šporčić, Promo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track