POČELE PROBE PREDSTAVE: O mjuziklu o Slobodanu Miloševiću pišu Rusi i Amerikanci
Foto: Profimedia

Ponovo uzdrmali svet

POČELE PROBE PREDSTAVE: O mjuziklu o Slobodanu Miloševiću pišu Rusi i Amerikanci

Pop kultura -

Tekstove na svojim portalima o našim umetnicima s Kosova objavili su američki Njujork tajms, Vašington post, Foks njuz, Sijetl tajms i ruski Sputnjik, ali i radio Slobodna Evropa iz Praga

U Beogradu se već gotovo nedelju dana održavaju probe za mjuzikl o bračnom paru Milošević (Slobodan Milošević i Mira Marković), a o predstavi Narodnog pozorišta iz Prištine sa sedištem u Gračanici piše ceo svet.

foto: Printscreen

Tekstove na svojim portalima o našim umetnicima s Kosova objavili su američki Njujork tajms, Vašington post, Foks njuz, Sijetl tajms i ruski Sputnjik, ali i radio Slobodna Evropa iz Praga.

Dejan Cicmilović i Ivana Kovačević
Dejan Cicmilović i Ivana Kovačevićfoto: Washington Post

I na Kosovu albanski mediji prate proces s velikom pažnjom. Dramaturg Jeton Neziraj kaže da su pojedini naslovi o predstavi bili krajnje skandalozni i tendenciozni da bi se izmanipulisala javnost.

- To je, pre svega, zbog toga što je reč o predstavi koja još nije premijerno izvedena, a iz kratkog opisa autora predstave vidi se da oni ne glorifikuju figuru Miloševića, kako su to predstavili neki mediji na Kosovu. Jednostavno, bave se Miloševićem kako se političko pozorište bavi političkim figurama, bilo da jesu ili nisu heroji - rekao je Neziraj.

Kurir / E.K., Foto: Washington Post, Printscreen, Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track