ŠTETA: Na Festu nema mesta za Miloša Bikovića i film Led!
Foto: Profimedia

Na 46. međunarodnom filmskom festivalu bez ruskog blokbastera

ŠTETA: Na Festu nema mesta za Miloša Bikovića i film Led!

Pop kultura -

Film našeg glumca trebalo je da bude prikazan na zatvaranju, ali organizatori nisu imali razumevanja za termin

Za Miloša Bikovića nema mesta na listi zvanica 46. međunarodnog filmskog festivala - Festa, koji se održava od 23. februara do 5. marta, saznaje Kurir.

Jedan od trenutno najtraženijih glumaca evropske i ruske kinematografije trebalo je da se pokloni našoj publici na zatvaranju festivala sa svojim novim filmom „Led“, u kojem mu je partnerka devojka Aglaja Tarasova, ali do dogovora sa organizatorima iz Centra beogradskih festivala nije došlo.

- Nismo se uklopili u termine s Festom. Od filma se puno očekuje i premijerno će biti prikazan 7. marta u „Ušću“ - kažu za Kurir distributeri ovog ostvarenja „Deksin film“.

Film „Led“ u Rusiji će biti premijerno prikazan 14. februara, a inspirisan je istinitim događajima. Ovo je emotivna priča o devojci kojoj je ljubav pomogla da ustane iz invalidskih kolica i postane šampion sveta u klizanju.

foto: Promo

I Biković ulaže velike nade u novi film.

- Mnogo se očekuje od „Leda“. Glumim šampiona u umetničkom klizanju. Reč je o sportskoj drami, rađenoj po istinitoj priči - rekao je Biković.

Naš glumac već se oprobao u Srbiji kao fudbaler i košarkaš u filmovima „Montevideo, bog te video“ i „Bićemo prvaci sveta“, ali uloga klizača bila mu je najveći izazov.

- To je priča o strasti, ljubavi i ambicijama. Stvarno mi nije jasno zašto su hteli baš mene, jer izgledam kao neko kome bi trebalo dati vitamin C, a ne ulogu sportiste. Ali eto mene opet u sportskom filmu - smatra Miloš.

Naš glumac ima još jedan veliki film, „Iza granice realnosti“, u kojem igram sa Antoniom Banderasom, ali i njega ćemo videti tek nakon festivala. U Rusiji premijerno izlazi tek u martu.

Fest će otvoriti film „Tri bilborda ispred Ebinga u Misuriju“, koji ima čak sedam nominacija za Oskara.

Četiri premijere Ekskluziva samo za velike filmofile

GEJ FILM IMAĆE JEDNU PROJEKCIJU

Najbolji film po oceni kritičara u Americi, koji je i nominovan za Oskara, „Call Me by Your Name“ Luke Gvadanjina, imaće samo jednu projekciju na Festu. Adaptacija romana Andrea Acimana iz 2007. o ljubavi između mladića Elija i studenta koji se doseljava u njegovu roditeljsku kuću neće nakon festivala imati bioskopsku distribuciju u Srbiji. Za naše tržište stiže pod naslovom „Skrivena ljubav“, a odluka se možda promeni ako dobije Oskara za najbolji film.

- Već nekoliko godina „Kon film“, kao predstavnik holivudskog studija „Soni“, ima sa Festom dogovor o premijernom i ekskluzivnom prikazivanju filmova. Tako je i ove godine s naslovima „Jahač“, „Advokat“, „Putovanje života“, i trenutno najatraktivnijim naslovom „Skrivena ljubav“ - rekla je Dragana Tešić, izvršna direktorka distributerske kuće „Kon film“.

Paolo Sorentino
Paolo Sorentinofoto: Beta

Maler

SORENTINA UZEO KUSTURICA

Organizatori Festa, kako saznajemo, planirali su da dovedu u Beograd proslavljenog italijanskog reditelja Paola Sorentina. Međutim, reditelj Emir Kusturica ih je pretekao i pre njih ugostio autora filmova „Velika lepota“, „Mladost“, kao i hit serije „Mladi papa“.

Kurir / Ljubomir Radanov

Foto: Profimedia, Beta, Promo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track