(FOTO) LJUBI GA MAJKA! SEĆATE LI SE ŽIKINE DARE? Teško da biste je danas prepoznali! Evo kako sada izgleda!
Foto: Printskrin Youtube

DOČEKANA OVACIJAMA

(FOTO) LJUBI GA MAJKA! SEĆATE LI SE ŽIKINE DARE? Teško da biste je danas prepoznali! Evo kako sada izgleda!

Pop kultura -

Restauriranu verziju kultnog filma crnog talasa "Kad budem mrtav i beo", u režiji Živojina Pavlovića, premijerno je videla publika u Jugoslovenskoj kinoteci. Glumica koja je sve iznenadila svojom pojavom je Bobina majka iz čuvene serije "Žikina dinastija", Dara Čalenić.

Gotovo pola veka od prvog prikazivanja, na projekciji su se pred publikom poklonili još uvek živi akteri - Milan Jelić, Vlada Džet, kao i porodica i supruga reditelja, koji nas je napustio pre 20 godina.

foto: Damir Dervišagić

Direktor Kinoteke Jugoslav Pantelić obratio se prisutnima i podsetio na legende ovog filma Dragana Nikolića i Ružicu Sokić, kojih više nema. Najveće ovacije dobila je Dara, koja je igrala ulogu Mice.

"Divno je bilo sarađivati sa Žikom Pavlovićem. Radili smo s velikim uzbuđenjem, emocijama i strašću, predosećali smo da pravimo nešto važno, i ne mogu da verujem da je od tada prošlo pola veka", rekla je naša velika glumica za Kurir.

foto: Damir Dervišagić

Profesor Vlada Petrić pozdravio je publiku u njeno ime, rekavši da će joj ovi aplauzi i druženje s ljudima produžiti život.

"Kad budem mrtav i beo" posle Beograda biće prikazan u okviru prestižnog zvaničnog programa "Forum" na ovogodišnjem Berlinskom filmskom festivalu.

Evo kako Dara danas izgleda:

foto: Damir Dervišagić

Podsetimo se kako je izgledala u seriji "Žikina dinastija":

foto: Printskrin Youtube

LJ. R.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track