Egzit je ponos Srbije
Foto: Slobodan Miljević

Premijerka primila Dušana Kovačevića

Egzit je ponos Srbije

Pop kultura -

Veliki je uspeh za Srbiju to što je festival iz naše zemlje, koji se takmičio u konkurenciji od 350 festivala iz više od 35 zemalja, dobio višemilionsku podršku publike

Premijerka Ana Brnabić razgovarala je juče s osnivačem muzičkog festivala Egzit Dušanom Kovačevićem, s kojim se saglasila da kreativne industrije dodatno podižu ugled Srbije u svetu.

Ona je čestitala organizatorima ove manifestacije na nedavno osvojenoj nagradi u Holandiji za najbolji evropski festival, drugoj za manje od pet godina.

- Veliki je uspeh za Srbiju to što je festival iz naše zemlje, koji se takmičio u konkurenciji od 350 festivala iz više od 35 zemalja, dobio višemilionsku podršku publike, a zatim i potvrdu žirija sastavljenog od najvećih imena svetske muzičke industrije. Ponosna sam na sve u Egzitu timu, jer su svojim trudom, znanjem i idejama pobedili čak i one koji imaju mnogostruko veći budžet - rekla je Brnabićeva.

Predsednica Vlade je ukazala i na značaj kreativnih industrija u Srbiji, a Dušan Kovačević je rekao da uspeh pripada celoj zemlji i da je time zadovoljstvo zbog osvajanja nagrade još veće.

Kurir / E.K.

Foto: Slobodan Miljević

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track