17 GODINA OD MISTERIOZNE SMRTI GLUMCA DRAGANA MAKSIMOVIĆA: Zverski je pretučen u centru Beograda, njegove ubice nikad nisu odgovarale!
Foto: Printskrin Youtube

DA SE NE ZABORAVI

17 GODINA OD MISTERIOZNE SMRTI GLUMCA DRAGANA MAKSIMOVIĆA: Zverski je pretučen u centru Beograda, njegove ubice nikad nisu odgovarale!

Pop kultura -

Poznati glumac je pre 17 godina pretučen ispred nekadašnjeg restorana "Beli grad". Njega su tukli huligani , na očigled prolaznika. Nešto više od dva meseca, na današnji dan, glumac je podlegao zadobijenim povredama.

Po rečima prijatelja koji su ga posećivali u bolnici pretučen je jer su huligani mislili da je Rom. Tačnije pretukla ga je grupa skinheda, navijača Rada, revoltirana zbog gubitka meča sa Obilićem.

Čitav događaj i njegova smrt nisu bili predmet medijske pažnje, niti je bilo ikakvih reakcija.

Spomen-ploča Maksimoviću postavljena je 18. novembra 2006. na inicijativu reditelja Gorana Markovića, koji je, u pismu gradskim vlastima, ukazao prethodno da je Maksimović iz nekog razloga zaboravljen, a njegov strašan kraj zataškan, te da ubice nisu privedene pravdi.

foto: Printskrin Youtube

Maksimović je rođen 7. februara 1949. godine u Podujevu, Ostvario je više od 60 uloga u pozorištu, na filmu i televiziji.

U Narodnom pozorištu u Beogradu debitovao je 1971. ulogom Vojnika u predstavi "Majka Hrabrost i njena deca".

Tokom tri decenije na sceni tog teatra ostvario je zapažene uloge u predstavama "Sarajevski atentat" "Mandragola", "Britanik", "Lenjin, Staljin, Trocki" "Ribarske svađe", "Kraj partije", "Maksim Crnojević" ...

Glumio je i u filmovima "Petrijin venac", "Šmeker", "Vreme čuda", "Poslednji krug u Monci", "Rane", "Pad Italije", "Nož", "Mi nismo anđeli", "Crni bombarder", "Stršljen", "Lepa sela, lepo gore"...

Igrao je i u televizijskim serijama "Otpisani", "Duvanski put", "Priče iz majstorske radionice", "Četrdeset osma - Zavera i izdaja", "Otvorena vrata", "Gore dole"...

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track