(FOTO) MESEC SRPSKE UMETNOSTI: Naše umetnice izlažu svoje radove u Abu Dabiju!
Foto: Anđela Grozdanić

prezentuju kulturu

(FOTO) MESEC SRPSKE UMETNOSTI: Naše umetnice izlažu svoje radove u Abu Dabiju!

Pop kultura -

Centar umetnosti i kulture u Abu Dabiju Art Hub, u okviru Meseca Srpske umetnosti od 14. februara do 1. marta 2018. godine, nakon realizovanog konkursa ugostiće umetnice Ivanu Živić, Leilu Ennettah Vujović, Anu Golović i Milicu Babović.

Ceo projekat se realizuje uz saradnju i podršku Ministarstva kulture i naše ambasade u UAE.

Ana Golović
Ana Golovićfoto: Anđela Grozdanić

"Mesec Srpske umetnosti" ima za cilj da okupi najbolje predstavnike današnje likovne scene Srbije, kako bi razmenili iskustva, unapredili svoj rad, podstakli ostale umetnike na ovakav korak, upoznali novu kulturu i umetnost i što je najvažnije u najboljem mogućem svetlu prezentovale kulturu i umetnost svoje zemlje.

Ivana Živić
Ivana Živićfoto: Anđela Grozdanić

Umetnice su pozvane da žive i rade u Art Habu, a pred kraj boravka otvaraju izložbu Srpske umetnosti, koju čine radovi nastali u obe sredine.

"Ponosne smo što imamo priliku da pokažemo naš talenat u novoj sredini. Pozvane smo da napravimo nove radove koji će u sebi imati elemente arapske kulture", kaže Ivana Živić

Lejla Enetah
Lejla Enetahfoto: Anđela Grozdanić

"Polazeći od te ideje i naš grupni portret ima za temu preplitanje različitih kultura samo u obrnutom smeru. Ručno slikana pozadina preuzima motiv sa vizantijskih mozaika, a ćilimi su pirotski", nadovezuje se Leila.

Milica Babović
Milica Babovićfoto: Anđela Grozdanić

Kurir.rs, Foto: Anđela Grozdanić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track