POZNATA MANEKENKA POBEDILA TEŽAK POREMEĆAJ: Promenila sam ishranu i lako  smršala 10 kilograma! To me je spasilo!
Foto: profimedia

izborila se

POZNATA MANEKENKA POBEDILA TEŽAK POREMEĆAJ: Promenila sam ishranu i lako smršala 10 kilograma! To me je spasilo!

Pop kultura -

Australijskoj manekenki Alis Kraford dijagnostikovan je poremećaj nervoznih creva, a ona se s njim izborila ishranom.

Njoj je 2013. godine dijagnostifikovan poremećaj sindroma iritabilnog kolona, odnosno problem sa varenjem. Smatra sa da je ovo bolest modernog sveta, posledica sve obrađenije hrane koju konzumiramo.

Kada joj je konstantovan ovaj sindrom pao joj je kamen sa srca.

Konačno je znala šta joj se dešava sa telom, zašto joj je stalno stomak naduven kao da je u drugom stanju i odmah je unela promene u svoj režim ishrane.

"Svakome ko ima slične probleme posavetovala bih ovaj režim ishrane i vežbi. To je održivo, nije mučno, čak je i prijatno", rekla je Alis za "Daily mail".

Ona je priznala da je promenom ishrane vrlo lako oslabila 10 kilograma.

"Ključno za ishranu koja će pomoći ako patite od nervoznih creva je da uz svaki obrok imate salatu, veličinu porcije prilagodite, ali u njoj mora uvek da budu bogate proteinima. Iz svoje ishrane nisam isključila nijednu grupu namirnica", navela je manekenka.

Manekenka je otkrila da je u svoju svakodnevnu rutinu uvrstila i treninge - kombinaciju kardio vežbi i kružnog treninga izdržljivosti.

Iako joj je nekada teže da uskladi jelovnik i svoj stil života i u tome uspela i ne odustaje.

"Pre nekoliko dana dogovorila sam se sa prijateljima da izađemo na večeru. Pozvala sam šest restorana da proverim da li na meniju imaju ono što ja mogu da jedem. Niko nije mogao da mi izađe u susret. Na kraju smo pravili večeru kod mene kući i ništa mi nije smetalo. Nisam popustila zbog tog izlaska jer moje zdravlje zavisi od ishrane koju konzumiram. Prošla sam jako težak period i zaista nemam nameru da prokockam ono dobro što mi je promena ishrane donela" , kaže Alis.

Kurir.rs/SuperŽena, Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track