MAJA NIKOLIĆ SVAKI DAN 6 SATI SE SPREMA ZA BEOVIZIJU:  Moj nastup će biće SVETSKI, zapaliću scenu!
Foto: Dragan Kadić

PRIŽELJKUJE POBEDU

MAJA NIKOLIĆ SVAKI DAN 6 SATI SE SPREMA ZA BEOVIZIJU: Moj nastup će biće SVETSKI, zapaliću scenu!

Pop kultura -

Maja Nikolić veruje da je njena pesma "Zemlja čuda" već sada hit, a njen nastup na "Beoviziji" se sa nestrpljenjem očekuje, čemu je doprinela i Maja šaljivim izjavama da će "njen kostim koštati više od novogodišnje jelke u Beogradu", kao i da će se, ako pobedi, "okupati u fontani na Slaviji".

Nakon godina pauze, ponovo postoji Beovizija. Da li vam je ovaj sistem izbora bolji ili više preferirate interni izbor RTS-a?

- Svakako je lepše da Srbija ima jedan nacionalni festival kao što je Beovizija i da se na njoj takmičimo, pevajući uživo. To je magija! Zaslužujemo jedan ovakav festival pop muzike, kako bi se ona vratila na scenu na velika vrata. Nije u pitanju samo glasanje, već je to odlična mogućnost da se predstavi svaka pesma, da svako dobije priliku da je promoviše. Takvu priliku pop pevači nemaju, osim kada je Beovizija, pa nas sve televizije zovu da pevamo. Beovizija je, pre svega, odlična prilika da se nastupa na festivalu gde nastupaju i zvezde kao što su Rambo Amadeus, Beti Đorđević...Iskreno, volela bih da pobedi najbolja pesma koja će nas u Lisabonu dostojno predstavljati.

Da li možete da otkrijete nešto o vašem nastupu? Šta publika može da očekuje?

- Neće biti haljina, nego kostim i naravno da je bila šala da košta 107.000 evra. Otkriću vam samo da je u pitanju svetski scenski nastup, kojim ću zapaliti scenu. Mislim da će biti jako zanimljivo ljudima koji vole pop pesme. Naravno da sve to dosta košta, ali ne toliko koliko sam u šali rekla.

Da li ste čuli pesme ostalih izvođača? Koja vam se pesma, osim vaše, sviđa?

- Ne bih izdvajala druge, zato što nisam stigla da čujem nikoga. Svakodnevno imam probe po šest sati, plus dva sata probe kostima. Ja samo radim na svojoj pesmi, vežbam koreografiju i stalno gostujem na raznim televizijama. Nemam vremena da ni da spavam, pa ni da gledam televiziju. Imali smo manje od mesec dana da napravimo koreografiju, a meni je to posebno teško, zato što prvi put istovremeno igram i pevam.

Šta pobeđuje na Evroviziji - nastup/atraktivnost izvođača ili kvalitet pesme?

- Pobeđuje nastup, kvalitet pesme, ali i tih tri minuta magije koje prenesete ljudima dok gledaju i odlučuju glasanjem. Ipak, najvažnija je pesma. Beovizija će proći, nebitno ko će pobediti, ali će ostati pesma koja je hit. Meni će posle festivala svakako ostati hit sa kojim mogu da radim. Tri dana posle, izdajem CD tako da mi je jako važno da imam hit pesmu. Naravno da svako od nas želi da pobedi, a ja mogu da obećam da donesem magiju na scenu, kao i da imam dobru koreografiju. Patriota sam i važno mi je da više ne budemo na 25. mestu i da ne bude da nismo ni ušli u finale. Srbija zaslužuje da posle Marije Šerifović i Željka Joksimovića ponovo bude prva!

Kurir.rs/Dnevno.rs/Foto Dragan Kadić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track