Najnovije vesti

DOSTA JE BILO TE SMEŠNE I GROTESKNE PRAKSE! Organizatori Kanskog festivala izričiti: Zabranjeno slikanje SELFIJA na crvenom tepihu!
Foto: Reuters

Ne žele da remete protokol dolaska zvanica

DOSTA JE BILO TE SMEŠNE I GROTESKNE PRAKSE! Organizatori Kanskog festivala izričiti: Zabranjeno slikanje SELFIJA na crvenom tepihu!

Pop kultura

Međunarodni filmski festival u Kanu je saopštio da će na ovogodišnjoj smotri biti zabranjeno slikanje mobilnim telefonom, a i da više neće biti posebnih projekcija filmova za novinare.

 

foto: Reuters

 

Zvaničnik festivala Tijeri Fremo objasnio je da će "selfiji" biti zabranjeni na "crvenom tepihu" Kanskog festivala, jer to "remeti" protokol dolaska zvanica. Fremo je još pre dve godine najavio "kraj te smešne i groteskne" prakse slikanja mobilnim telefonom.

 

Organizatori festivala, koji će ove godine biti od 8. do 19. maja, odlučili su da više ne budu projekcije filmova u trci za "Zlatnu palmu" samo za novinare već će od ove godine i oni otkriti sadržaj filmova kao i ostali, u cilju zadržavanja "potpune neizvesnosti".

 

 

Predsednica ovogodišnjeg, 71. Filmskog festivala, biće australijska glumica Kejt Blančet. Fremo je rekao da će uskoro biti saopšten spisak filmova, kandida za "Zlatnu palmu", glavnu nagradu festivala.

 

"Zlatnu palmu" je prošle godine dobio švedski reditelj Ruben Ostlund za film "The Square".

 

(Kurir.rs/Beta/Foto: Reuters)

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...