DOVELI MARIJU, IZBACILI SOFIJU: Velike promene u novoj sezoni „Vojne akademije“
Foto: Marina Lopičić, Damir Dervišagić

Otkrivamo

DOVELI MARIJU, IZBACILI SOFIJU: Velike promene u novoj sezoni „Vojne akademije“

Pop kultura -

Akcenat ovog puta nije na mladim pilotima, nego na pešadiji, kaže reditelj. Pojačanje je i Viktor Savić, a nema ni Miloša Timotijevića

Velikom smotrom 700 kadeta, intoniranjem himne i podizanjem zastave Srbije počelo je snimanje četvrte sezone „Vojne akademije“. U nastavku popularne serije nećemo videti neka draga lica, a jedini koji se pojavio prvog dana na setu jeste Bojan Perić.

- Akcenat ovog puta nije na mladim pilotima, nego na pešadiji, na tenkovskim jedinicama, artiljeriji, tako da mislim da će biti dosta drugačije od prethodnih sezona i, nadam se, podjednako, ako ne i više interesantno - otkriva reditelj Dejan Zečević.

foto: Jovo Mamula

Novu sezonu realizuju Ministarstvo odbrane, RTS i produkcijska kuća „Nira pro“ a imaće 12 epizoda. Emitovanje je planirano za narednu godinu, a prvog dana gosti na setu bili su ministar odbrane Aleksandar Vulin, načelnik Generalštaba general Ljubiša Diković i generalni direktor RTS Dragan Bujošević.

U nastavku kao pojačanje na akademiju stižu Viktor Savić, Radivoje Bukvić, Marija Bergam, ali nema Sofije Rajović, Miloša Timotijevića i pod znakom pitanja je i dalje angažman Jelisavete Orašanin.

- Ne igram u novoj sezoni. Došlo je vreme da mlađe kolege preuzmu celokupnu priču i drago mi je što je tako - kaže Sofija za Kurir.

foto: Promo

Uz priču o školovanju, sazrevanju praćenom zanimljivim zapletima, veliki deo epizoda će se snimati na terenu. U fokusu će biti vojnici koje igraju Vučić Perović, Slaven Došlo, Anđela Jovanović...

- Evo, jedva sam dočekao da nas probude u pet ujutru, kao u pravoj vojsci, i da dođemo ovamo. Radujem se ovom novom snimanju - otkrio je Došlo.

foto: Promo

Deo ekipe ostaju i Tijana Pečenčić kao Zimče, Dragana Dabović (Šašvari), Ivan Mihailović (Klisura) i Tamara Dragičević (Nadica).

Ljubomir Radanov

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track