posvetite joj pažnju

OBELEŽEN SVETSKI DAN KNJIGE: Mirjana Karanović poručila: Knjiga je uvek dobro društvo!

Pop kultura -

Knjiga otvara nove vizure, uči nas empatiji, predstavlja uvek dobro društvo i moramo joj posvetiti pažnju, poručili su danas poznati pisci, glumci, muzičari, novinari povodom Svetskog dana knjige, družeći se sa čitaocima u Biblioteci grada Beograda i Institutu Servantes.

Poznata glumica Mirjana Karanović odabrala je da danas u Institutu Servantes čita odlomak iz jedne od Borhesovih knjiga.

Glumica je istakla da nam knjiga otvara nove vizure na svet koji imamu u sebi, na ono što već živimo i što mislimo u svojoj samoći koja može biti prisutna i kada smo okruženi ljudima.

foto: Zorana Jevtić

Šta preporučiti smatra najdelikatnijim pitanjem i kaže da iz devet tomova Čehovljevih priča sve može da se nauči o umetnosti proze, dok sam već četiri meseca "sa dubokim predumišljajem radi na knjizi "Zli dusi" Dostojevskog koja se apsolutno mora pročitati nekoliko puta".

Bilo joj je teško da odabere knjigu koju će čitati i opredelila se za knjigu "Svi su u pravu" Paola Sorentina koja joj je, kaže, "legla kao lek" i dala odgovor na sva pitanja iako je u središtu lik potpuno drugačiji od nje.

foto: Zorana Jevtić

Glumica Nada Šargin čitaocima je predstavila deo Čehovljeve drame "Ivanov", uverena da je tragedija glavnog junaka ljudima danas vrlo bliska.

foto: Zorana Jevtić

"On se bori sa malograđanštvinom i želi da izgradi bolji svet, ali se na kraju satre od tog sveta i svoje slabosti. To je situacija i danas, mnogi se danas osećaju isto kao Ivanov, da ne mogu ništa da promene", rekla je.

Kurir.rs/Tanjug/Foto: Zornaa Jevtić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track