BRITANSKI GLUMAC SA SRPSKIM PASOŠEM U KOMIČNOJ ULOZI: Fajns će tumačiti legendarnog kompozitora
Foto: Profimedia

BIĆE SMEHA

BRITANSKI GLUMAC SA SRPSKIM PASOŠEM U KOMIČNOJ ULOZI: Fajns će tumačiti legendarnog kompozitora

Pop kultura -

Britanski glumac sa srpskim pasošem, Ralf Fajns, ponovo će da razmrda svoje komičarske mišiće za lik kompozitora Georga Fridriha Hendla u kostimiranoj komediji-drami "Aleluja".

foto: Profimedia

Reditelj filma će biti Kris Adison prema scenariju Džona Krokera i Nikolasa Adamsa. Snimanje počinje početkom 2019. Kako Deadline ekskluzivno javlja, film će biti u fazonu "Zajubljenog Šekspira" i pričati o Hendlovom čuvenom delu "Mesija" te njegovom haotičnom, spektakularnom prvom izvođenju.

Smeštena u burni London i Dablin 18. veka, farsa prati piću sklonog i džangrizavog Hendla, koga su svi zaboravili sem njegovog sluge britkog uma. Što je najgore, Georg je izgubio inspiraciju za komponovanje. Međutim, kada čuje pevanje čuvene glumice Suzane Siber, to ga podstakne da se opet vrati notama a kralj Džordž II daje mu zadatak da napiše oratorijum u slavu novog irskog vicekralja u Dablinu.

foto: Profimedia

Hendl obaveštava Suzanu o vestima, ali biva šokiran kada sazna da ona ne samo da ima tremu od pevanja u javnosti, već je i u bekstvu od osvetoljubivog muža. Ova vesela družina odlazi u Dablin samo da bi shvatila da londonski sokaci natopljeni džinom ne mogu da se porede sa sektaškom politikom dablinskih horova, glupošću engleskih gospodara i licemernim moralom. Hendl nema drugog izbora već da ućutka svoje kritičare i nastavi sa komadom.

foto: Profimedia

Fajns trenutno radi na postprodukciji filma "Bela vrana" o Rudolfu Nurejevu, koji je delom snimao i u Srbiji.

Kurir.rs/ Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track