NJEGOVA SMRT I DALJE POTRESA SVET: Poznati glumac borio se sa OPAKOM bolešću! Objavljeni detalji o poslednjim danima Robina Vilijamsa!
Foto: Profimedia

Tuga

NJEGOVA SMRT I DALJE POTRESA SVET: Poznati glumac borio se sa OPAKOM bolešću! Objavljeni detalji o poslednjim danima Robina Vilijamsa!

Pop kultura -

Neposredno pre smrti 2014. poznati glumac Robin Vilijam priznao je svojim najbližima da je "zaboravio kako da bude smešan".

foto: Profimedia

Prošlo je skoro četiri godine od prerane smrti popularnog komičara, a svet se i dalje nije oporavio od šoka.

U prilog tome govori i nova knjiga, u kojoj se otkrivaju detalji iz poslednjih dana proslavljenog glumca. Stranice otkrivaju kako se Vilijams borio sa bolešću, demencijom i depresijom.

Robinsonova bolest uticala je na njegovo razmišljanje, kao i na formiranje sećanja, osećanja, na razmišljanje i obavljanje najosnovnijih funkcija. Simptomi su se pogoršavali, a glumac je iz teške situacije video samo jedan izlaz.

foto: Profimedia

Tokom snimanja jednog od njegovih poslednjih filmova, "Luda noć u muzeju", 2014. godine, Vilijams je imao problem sa pamćenjem teksta, to ga je pogodilo, a on se satim nije dobro nosio.

"Plakao je na mom ramenu na kraju svakog dana. Bilo je strašno. Užasno. Nekoliko puta sam govorila ljudima da je problem ozbiljan", objašnjava Čeri Mins koja je bila deo ekipe filma.

Minsova je Vilijamsu predlagala da se vrati svojoj stendap šou rutini, kako bi povratio prethodno samopouzdanje, ali je glumac u očaju odbio:

foto: Profimedia

"Ne mogu, Čeri. Više ne bih znao ni kako. Ne znam kako da budem smešan", poverio se glumac.

Kako su se simptomi pogoršavali tokom vremena, Vilijams je razvio i blagi tremor u ruci, koji su doktori u to vreme pripisivali staroj povredi ramena.

Njegova treća žena, Susan Šnajder, opisala je ovaj period: "Kao da su se igrali žmurke - svaki mesec ih je "iznenađivao" novi simptom. Na kraju sam pomislila da je moj muž hipohondar. Nisam samo ja primetila promene u njegovom ponašanju. Prijatelji i kolege su uvidele da Robin više nije onaj stari", objašnjava udovica.

foto: Profimedia

Nakon ozbiljnog napada panike tokom snimanja filma "Luda noć u muzeju", Vilijamsu su doktori prepisali jake lekove protiv depresije, a ubrzo mu je dijagnostikovana Parkinsonova bolest.

Njegov bliski prijatelj Bili Kristal rekao je: "Nikad ga nisam video toliko uplašenog. Bio je najbolji komičar kog sam ikada video, najbolji umetnik. Ali, na kraju, bio je samo uplašen čovek".

Vilijams je pronađen mrtav u svojoj kući 11. avgusta 2014.

Kurir.rs/ Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja