(KURIR TV, FOTO) NAJVEĆI MUZIČARI UKRSTILI GITARE U ČAST VLADE DIVLJANA: Druže naš, srećan ti 60. rođendan!
Foto: Damir Dervišagić

Emоtivno u Sava centru

(KURIR TV, FOTO) NAJVEĆI MUZIČARI UKRSTILI GITARE U ČAST VLADE DIVLJANA: Druže naš, srećan ti 60. rođendan!

Pop kultura -

Na bini su su se smenjivali Momčilo Bajagić-Bajaga, Zoran Kostić Cаne, Kornelije Bata Kovač, Dušan Kojić-Koja, Nebojša Antonijević-Anton, Rambo Amadeus, Saša Lošić-Loša, Darko Rundek...

Vlada Divljan bi danas napunio 60 godina.

Njemu u čast, njegovi prijatelji muzičari nastupili su u rasprodatoj dvorani Sava centra održavši koncert za pamćenje koji nosi ime po njegovoj čuvenoj pesmi "Hajde sanjaj me, sanjaj".

Mogli su se čuti klasici poput "Zašto su danas devojke ljute", "Ona to zna", "Kenozoik", "Retko te viđam sa devojkama", "Malena", "Rusija", "Nebeska tema", "Patuljci", "Sve laži sveta", "Odnesi me", "Samo jednu ljubav imam" i mnoge druge pesme koje su već odavno deo kolektivnog sećanja generacija ljudi.

- Drugaru našem je rođendan, hvala što ste došli - rekao je Zoran Kostić Cаne i izveo "Gde si sad, cica maco".

Na bini su su se smenjivali Momčilo Bajagić-Bajaga, Kornelije Bata Kovač, Dušan Kojić-Koja, Nebojša Antonijević-Anton, Rambo Amadeus, Saša Lošić-Loša, Darko Rundek, Goran Vasović-Vaske, Bojana Vunturišević, Dejan Vučetić-Vuča, Boris Mladenović-Bomla, Zoran Predin, Dejan Cukić i Kokan Popović.

foto: Damir Dervišagić

Jake emocije, aplauz, ovacije, evociranje uspomena na neka lepa vremena, proizveli su sjajni muzičari ukrstivši svoje gitare i glasove u čast i sećenje na svog prijatelja, legendarnog frontmena Idola i kompozitora koji je ostavio u amanet mnošto stihova i nota koje su zauvek upisane u istoriju muzike naših prostora.

- Dragi Vlado, hvala ti u ime svih sarajvskih dečaka čiji si bio idol- rekao je Loša i zapevao "Samo budi tu i gledaj me".

Domaćini koncerta bili su Zdenko Kolar i Saša Šandorov sa Nevladinom organizacijom i Maks Juričić sa svojim Ljetnim kinom, Podrška koncerta je bila Magic Bush.

- Svi volimo Vladu, uvek nam je donosio radost! Srećan rođendan druže naš - rekao je Maks Juričić i zapevao Radostan dan sa Ljetnim kinom.

- Biće to više od koncerta, biće to proslava muzike i ljubavi. U snu kao i na javi. Pridružite nam se i vi, jer, kako je rekao Petar Peca Popović: Naša je dužnost da ne tugujemo već slavimo.. .

I kao što nikada nisi želeo da vidiš ljude u suzama, već si težio da svi oko tebe budu srećni, dopusti da se setimo kako si i koliko dotakao naše živote. Kako si jednu generaciju i jednu geografiju obogatio i koliko si pri tom ostao čist, dobar, častan i pošten - poručili su svi pre koncerta, a bilo je baš tako i više od toga...

foto: Damir Dervišagić
1 / 13 Foto: Damir Dervišagić

Kurir.rs/Mona Cukić

Foto: Damir Dervišagić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track