SEJO SEKSON IZ ZABRANJENOG PUŠENJA: Ovo je istina o Pišonji i Zugi
Foto: Dragana Udovičić

KO SU JUNACI LEGENDARNOG HITA

SEJO SEKSON IZ ZABRANJENOG PUŠENJA: Ovo je istina o Pišonji i Zugi

Pop kultura -

Priču o njihovim životima zaokružujem "Amilinom pesmom", posvećenom devojci u koju su bili zaljubljeni. Ona je otišla iz Sarajeva za vreme rata, kaže frontmen kultrnog benda

Hit Zabranjenog pušenja "Balada o Pišonji i Žugi" konačno će dobiti svoju filmsku priču i epilog kroz "Amilinu pesmu", otkriva ekskluzivno za Kurir frontmen benda Sejo Sekson. - Završavamo 11. album i publika će na jesen čuti nove pesme. Teme su nam razne, od politike do seksa. "Amilina pesma" najbolja je na albumu i naslovna tema filma "Pišonja i Žugi". Ona je treći deo te trilogije o dvojici legendarnih Sarajlija. Priča prati devojku koja se pojavljuje u hitu "Pišonja i Žuga u paklu droge", a u koju su oni bili zaljubljeni. Otpevaće je Jelena Gavrilović, koja Amilu i glumi u filmu - kaže Sejo.

foto: Privatna Arhiva

Predrag Žustrić Žuga i Jasmin Nišić Pišonja opevani su u kultnim pesmama grupe Zabranjeno pušenje, a kako objašnjava naš sagovornik, stvarni su likovi. - Amila je postojala, ali se nije tako zvala. Izbegli smo da pomenemo njeno pravo ime jer danas svako hoće da te tuži. Priča o Pišonji i Žugi je zapravo istinita. Događaj je vezan za momke iz naselja Centrotrans, koje je bilo napravljeno za šofere. Svi su imali taj univerzalni ključ za ulazak u autobus, a incident koji su napravili bio je samo tačka na "i". Mi smo se noćima vozili s njima sarajevskim ulicama. U Beogradu je postojao "fantom," a u Sarajevu Pišonja i Žuga koji su krstarili ulicama u autobusu. Policija ih nikad nije zaustavljala ni legitimisala, a te noći 1983. stvari su pošle po zlu - priseća se Sekson i dodaje: - Priča o Pišonji i Žugi biće zaokružena "Amilinom pesmom". Njena porodica je tokom rata napustila Sarajevo. Bili su dobrostojeći. Ona je bila zaljubljena u momke iz radničke klase. Danas bogataši žive odvojeno od sirotinje - objašnjava pevač Zabranjenog pušenja koji je izgubio kontakt s Amilom.

Jelena će pevati 'Amilinu pesmu
Jelena će pevati "Amilinu pesmu" i igrati u filmu "Balada o Pišonji i Žugi"foto: Zorana Jevtić

Sejo objašnjava da su Pišonja i Žuga bila samo nestašni momci iz Sarajeva, a danas bi verovatno završili u kriminalu. - Skidali smo ratkapne i retrovizore s automobila. Malo smo tako popravljali kućni budžet i skupljali novac da kupimo novi bicikl.

Ivan i Dino
Ivan i Dinofoto: Printscreen YT

On očekuje da će publika i film videti naredne godine. - Fali nam još trećina novca i pozivam sve ljude koji imaju simpatije prema toj priči da pomognu. Aplicirali smo i za neke fondove i očekujem tokom leta pozitivne vesti. Glumci koji trebaju da glume Pišonju i Žugu polako stare i debljaju se. Igraće ih Dino Sarija i Ivan Đorđević Džudi. Moraće kao Robert de Niro u filmu "Razjareni bik" da idu u teretanu i rade sklekove svakog dana - zaključuje Sekson. KURIR/ LJUBOMIR RADANOV / FOTO: DRAGANA UDOVIČIĆ

O Maji Kusturici i Dženani Bregović Padale su na opasne frajere

U Sarajevu osamdesetih godina neke od najlepših devojaka bile su Maja Kusturica i Dženana Bregović. - Moja mama je Maji predavala biologiju, a Dženana je bila zaista najlepša devojka. Dobro se znalo ko je iz kog klana i vrlo lako si mogao da dobiješ batine ako im priđeš. Bilo smo mladi da bismo njima bili zanimljivi. Za njih si već morao da budeš opasan frajer i da voziš auto. Nisi baš mogao biciklom ići po Dženanu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track