POSLE SVEG OVOG VREMENA: Prvi pogled na ZAUVEK sačuvana sećanja na legendarnog glumca! Dnevnici i emotivne lične prepiske sa kolegama i prijateljim ugledale svetlost dana!
Foto: Profimedia

upamćen

POSLE SVEG OVOG VREMENA: Prvi pogled na ZAUVEK sačuvana sećanja na legendarnog glumca! Dnevnici i emotivne lične prepiske sa kolegama i prijateljim ugledale svetlost dana!

Pop kultura -

"Čini se kao da je reditelj Dejvid Jejts odlučio da moj lik Snejpa više nije zanimljiv, odnosno nije primamljiv tinejdžerskoj publici, napisao je pokojni Alan Rikman u svom dnevniku. Glumac, koji je najpoznatiji po ulozi Severusa Snejpa u filmovima o Hariju Poteru, bio je frustriran jer se njegov lik nije razvijao kroz nastavke.

foto: Profimedia

"Hvala što si učinio drugi nastavak Harija Potera uspešnim. Znam da si trenutno frustriran, ali znaj da si sastavni deo filmova. I briljantan si" napisao je producent serijala o mladom čarobnjaku David Hejman na razglednici Rikmanu.

foto: Profimedia

Glumac poznat po seriji 'Ubijstva u Midsomeru', Nil Parson (59) sakupio je lične papire kolege koji je preminuo 2016. od raka, a reč je o 35 kutija u kojima su Rikmanovi dnevnici i razglednice. Kolekcija se procenjuje na 950.000 funti, a Parson je inače sakupljač retkih knjiga i sličnih stvari.

"To je fantastična kolekcija. U tih 35 kutija se nalazi scenario 'Truly Madly Deeply' i 'Robin Hood: Prince od Thievesa'. Scenariji svakog filma i predstave na kojoj je radio, svi njegovi dnevnici i golema količina prepiske s gotovo svakim s kim je pričao", ispričao je Parson. Rikman je pisao kako Jejts, koji je režirao filmove o Hariju Poteru od petog do osmog nastavka, ne želi nadograditi njegov lik Snejpa.

foto: Profimedia

Autorka knjiga o mladom čarobnjaku Dž. K. Roling (52) pisala je nekoliko puta glumcu i zahvalila mu se što je odlično oživeo Snejpa. Javila mu se i nakon što je pogledala poslednji film 'Hari Poter i Relikvije smrti 2'.

foto: Profimedia

"Morala sam ti poslati rečenicu nakon što sam videla što si napisao u suvenirskom programu o Relikvijama smrti. Jako me je rasplakalo. Hvala što si učinio pravdu za mog najkompleksnijeg lika" istakla je Rolingova. Glumica Kejt Vinslet (42) pisala je Alanu nakon što su zajedno snimali romantičnu dramu 'A Little Chaos' koji je on režirao i u njemu glumio.

foto: Profimedia

"Najdraži Alane, hvala za tvoje vodstvo. Svidela mi se svaka sekunda", Kejtine su reči. Glumica Nikol Kidman (50) obratila se Alanu nakon što ga je gledala u predstavi 'Private Lives' u Londonu.

"Dragi Alane, svidela mi se predstava. Puno ti hvala na tako odličnoj, inspirirajućoj izvedbi. Molim te čestitaj ostatku glumačke ekipe. Nadam se da ću se to uskoro videti, bila sam presramežljiva da dođem iza pozornice", napisala mu je Kidman.

foto: Profimedia

Osim pisama kolega, u Rikmanovim privatnim stvarima se nalaze i pisma od princa Čarlsa (69), bivšeg britanskog premijera Tonijaa Blera (65) i nekadašnjeg američkog predsednika Bila Klintona (71).

Kurir.rs/ Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track