Najnovije vesti

PERA BOŽOVIĆ O LEPOTI POROKA: To je bio početak današnjih tajkuna i sponzoruša!
Foto: Damir Dervišagić

ISKRENO

PERA BOŽOVIĆ O LEPOTI POROKA: To je bio početak današnjih tajkuna i sponzoruša!

Pop kultura

Digitalno je restaurirana kopija jednog od bisera jugoslovenske kinematografije "Lepota poroka", istaknutog reditelja Živka Nikolića.

 

foto: TANJUG/ EXECUTIVE GROUP/ DEJAN KOSTIC


Mnogi će se podsetili 1986. godine i sjajnih rola Mire Furlan, Mime Karadžića, Petra Božovića, Mire Banjac, Eve Ras, Vesne Pećanac i drugih.

 

foto: TANJUG/ EXECUTIVE GROUP/ DEJAN KOSTIC


Petru Božoviću lično je uloga Đorđa (Žorža) značila mnogo jer je "u sebi razvio nešto što je imao, ali je pokazivao samo na parčiće".

foto: foto Promo

"Nema Živka i to je veliki gubitak koji sa odstojanja vremena možemo da osetimo, jer je vreme, kao neprijatelj stari i najveći kriterijum, odao priznanje njemu i njegovom delu, da ga nije zaboravilo i stavilo ga je na vidno mesto naše kulture. Tu vrstu komedije koju sam voleo i danas volim, da se ne prelazi opasna ivica i pretvori u karikaturu, već koja ima odbranu za lik koji tumačim. Bez obzira na to što je on takav, on je naš čovek. Ako volimo naše ljude, volite ih sa svim manama, samo što treba znati ko je kakav", rekao je Božović.

foto: Foto Promo

On ističe da se društvo od tada nije mnogo promenilo.


"To je tek začetak onoga što će sada biti, svi ovi tajkuni, sponzoruše - od morala u kome se nije smelo otkopčati dugme do golih žena koje samo pokazuju svoje genitalije. A u suštini svega stoje žena i čovek koji, gledajući sve te stvari, odolevaju svim iskušenjima", istakao je Božović i dodao:
"Lepota je velika opasnost. Kroz celokupnu istoriju čovečanstva, ona jeste prokleta. U nekim narodima su grebali lica lepih žena da ne bi bile seme razdora".
 

Kurir.rs / Foto: Damir Dervišagić

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...