Najnovije vesti

DEJAN SAVIĆ O HRVATSKOM KOREOGRAFU KOJI JE VREĐAO SRBIJU: On je jedan magarac!
Direktor Narodnog pozorišta Dejan Savić, Foto: Marina Lopičić

upravnik narodnog pozorišta bez dlake na jeziku

DEJAN SAVIĆ O HRVATSKOM KOREOGRAFU KOJI JE VREĐAO SRBIJU: On je jedan magarac!

Pop kultura

Hrvatski koreograf Ronald Savković koji je u Beogradu radio na baletu "Hazarski rečnik – Lovci na snove" po odlasku iz Srbije ostavio je neprimeren komentar na društvenim mrežama.

"Ne pitajte me ništa jedva ostadoh živ u toj Smrdiji. Strašno“, izjava je koreografa koja je izazvala ogorčenje srpske javnosti.

Dejan Savić, upravnik Narodnog pozorišta, je angažovalo Savkovića govorio je o ovom "incidentu" u Jutru sa Jovanom i Srđanom.

"Ronald Savković je jedan magarac, kad je mogao ovako nešto da izjavi. Sa druge strane radi se o umetniku koji ima jednu zavidnu i ozbiljnu karijeru na evropskom nivou i koji je u Beogradu više puta gostovao bez ikakvih problema i bez ikakvih ekcesa i da nas pitate šta je, ja ne znam", rekao je Savić.

"Najviše štete je naneo sebi. Šta on zna o kulturnoj politici kod nas? Niti je to tema zbog koje treba da se izjašnjava. On je sebe najviše oštetio. Ja sad treba da razmišljam da li će ta predstava koju predviđamo da igramo biti bojkotovana od strane publike, igrača, partnera. Mi sad sa velikim obzirom treba tome da priđemo", dodao je on.

Savković se zatim izvinio navodeći da nije želeo nikoga da uvredi već da ukaže na lošu kulturnu politiku u državi. Prethodno se pisalo da je za predstavu dobio honorar od 10 miliona dinara. Savić međutim navodi da je ovaj angažman Narodno pozorište koštalo šest miliona.

"Ta predstava košta 6 miliona dinara, to sve zajedno, kostimi, dekor, honorari... Trećinu troškova snosi naš partner, teatar Madlenijanum, a honorari su deseti deo onoga što se pominje iz razloga što imamo jasnu odluku na državnom nivou već 15 godina."

Kurir.rs/Prva/Foto: Marina Lopičić

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...