Najnovije vesti

ŽIRI NIJE BIO JEDNOGLASAN: Nagrada Miloš Žutić posthumno dodeljena Nebojši Glogovcu
Foto: Damir Dervišagić

BRAVO

ŽIRI NIJE BIO JEDNOGLASAN: Nagrada Miloš Žutić posthumno dodeljena Nebojši Glogovcu

Pop kultura

Žiri Udruženja dramskih umetnika Srbije za Nagradu Miloš Žutić odlučio da je najbolje glumačko ostvarenje u pozorišnoj sezoni 2016/2017. – uloga Hamleta nedavno preminulog glumca Nebojše Glogovca, u istoimenoj predstavi koju je, po delu Vilijama Šekspira, režirao Aleksandar Popovski u Jugoslovenskom dramskom pozorištu.

Foto: Promo
Foto: Promo

U konkurenciji za Nagradu bila su glumačka ostvarenja premijerno izvedena na teritoriji Srbije u periodu od 30. juna 2016. do 30. juna 2017. godine. Za nagradu je predloženo 17 glumačkih ostvarenja, a petočlani Žiri u sastavu: glumci Nada Šargin (predsednica Žirija),Isidora Minić, Anđelika Simić, Radoslav Milenković i dramaturg Boško Milin, odluku je doneo većinom glasova.

Nagrada Miloš Žutić ustanovljena je 1994. godine. Sastoji se od plakete sa likom Miloša Žutića, rad akademskog vajara Zvonka Novakovića, od unikatne diplome na pergamentu čiji je autor akademski slikar i scenograf Geroslav Zarić i od novčanog iznosa.

Dodelu Nagrade Miloš Žutić pomažu Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije i Sekretarijat za kulturu grada Beograda.

Kurir.rs/ Foto: Damir Dervišagić

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...