KURIR NA SNIMANJU SERIJE USPEH: Upoznajte devojku koja je dala otkaz u Mekdonaldsu, a sad je nova zvezda HBO kanala
Foto: Promo

iza kulisa

KURIR NA SNIMANJU SERIJE USPEH: Upoznajte devojku koja je dala otkaz u Mekdonaldsu, a sad je nova zvezda HBO kanala

Pop kultura -

U Zagrebu je prošle nedelje završeno snimanje serije "Uspeh" u režiji oskarovca Danisa Tanovića, prvog projekta iz originalne HBO produkcije u našem regionu. Šest nastavaka kao scenarista potpisuje Marjan Alčevski, a jednu od glavnih uloga tumači i Uliks Fehmiu.

Ekipa Kurira bila je među odabranima koji su imali priliku da se druže s autorima i saznaju šta se krije iza naziva "Uspeh". - Snimaju se poslednje scene i očekujem da će ovo biti iskorak u produkciji, što se očekuje i od HBO. Deo serije su iskusna glumačka imena poznata široj javnosti, ali i oni kojima je to prvi veliki glumački angažman - kaže producent Ana Balentović i dodaje: - Priča je smeštena u Zagrebu. Scenarista je Marjan Alčevski, jedan od dva pobednika konkursa "HBO Adrija First Draft". Plan je da se kasnije radi i serija "Ostrvo" Ivana Kneževića iz Srbije.

Scenarista Marjan Alčevski i producent Ana Balentović
Scenarista Marjan Alčevski i producent Ana Balentovićfoto: Promo

Ni Marjan nije mnogo otkrio o samoj radnji. - Ovde postoji zločin, ali "Uspeh" je dramska serija. Publika će znati daleko više od policije, jer će videti šta se dogodilo već u prvoj epizodi. Za njih će biti pitanje šta će se desiti s našim glavnim junacima - objašnjava Alčevski.

Dobro zapamtite ime Tara
Dobro zapamtite ime Tarafoto: Promo

Glavna uloga poverena je Tari Taler, kojoj će ovo biti veliki debi. - Nisam uspela da upišem glumu. Zaposlila sam se u "Meku". Audiciju za seriju sam propustila, ali su me opet naknadno pozvali. Dala sam otkaz i danas igram Blanku, koja ima 18 godina. Ona ne dopušta nikom da joj se približi i pokušava da se izbori s problemima - kaže mlada glumica.

Uliks na snimanju
Uliks na snimanjufoto: Promo

I Uliks kroz osmeh priznaje da je na sličan način dobio ulogu i da je morao privremeno da napusti biznis sa pekarama u Njujorku. - Igram konačno čoveka svojih godina, a Haris je po profesiji arhitekta. Kad se okrene i pogleda unazad 30 godina, shvata da se negde na tom putu izgubio. Nekad je bio čist i dobar - objašnjava Fehmiu.

Toni koga znalo iz filma Karaula
Toni koga znalo iz filma Karaulafoto: Promo

Glavne uloge u "Uspehu" igraju i Marija Škaričić, Iva Mihalić i Toni Gojanović, koga smo upoznali u filmu "Karaula". Datum premijere serije još nije saopšten.

Oskarovac Danis Tanović
Oskarovac Danis Tanovićfoto: Promo

Danis Tanović: Serije su inovativnije od filmova

"Uspeh" će biti snimljen pod rediteljskom palicom Danisa Tanovića. - Već dugo dobijam materijale i ponude za snimanje serija, za koje mislim da su u ovom trenutku zanimljivije i inovativnije od igranih filmova, ali nijedna dosad me nije zaintrigirala. Scenario Marjana Alčevskog je sjajno napisan i zaista se radujem što je HBO prepoznao kvalitet i ponudio mi saradnju - rekao je Tanović.

Kurir/ Foto: Promo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track