NA 13. FOTOSOFIJI OTKRIVENE MALE TAJNE SAVRŠENE FOTOGRAFIJE! PRVO I OSNOVNO PRAVILO: Fotograf i šminker su PODJEDNAKO VAŽNI
Foto: Igor Glavaš

ODUŠEVILI

NA 13. FOTOSOFIJI OTKRIVENE MALE TAJNE SAVRŠENE FOTOGRAFIJE! PRVO I OSNOVNO PRAVILO: Fotograf i šminker su PODJEDNAKO VAŽNI

Pop kultura -

Da je za odličnu fotografiju podjednako važan i dobro raspoložen model, baš kao i kvalitetan fotograf, dokazuju fotografije nastale 12. juna u Termama Tuhelj, gde su seminaristi Fotosofije, besplatnog seminara pod vođstvom fotografa Damira Hoyke, snimali portrete muzičara, sportista, glumaca, voditelja...

foto: Igor Glavaš

Među poznatima je bilo mnogo "veterana" poput glumca Renea Bitorajca i komičara Marija Petrekovića, koji su već trinaest godina česti gosti Celebrity Daya, ali i neki kojima je to bilo prvo druženje na Fotosofiji. Splitska pevačica Maja Bajamić bila je najiščekivanija gošća, jer je na poziranje Hoykinim seminaristima stigla samo dva dana nakon pobede u šouu "Tvoje lice zvuči poznato".

1 / 5 Foto: Igor Glavaš

"Rado sam se odazvala pozivu, jer volim da fotografišem. Snimam mobilnim telefonom, a omiljeni su mi pejzaži, pogotovo iz kraja odakle su moji baka i deda. Volim da fotkam prirodu, ali volim i selfije. Za dobar selfi najvažnije je svjetlo, a ja sam sama naučila kako da ga podesim. Nakon fotkanja ne koristim filtere, već samo podesim tonove i fotka je spremna za objavu. I inače bih svima preporučila da ne gube vreme na filtere i obradu slika već da radije vežbaju, tako će biti zadovoljni onim što su snimili i neće im trebati sužavanje bokova i 'peglanje' kritičnih delova tela", rekla je Maja Bajamić.

Zadovoljan organizacijom snimanja na Fotosofiji bio je i zagrebački televizijski voditelj Ljudevit Grgurić Grga, koji je na set stigao u pratnji ćerke Ive, mekkap umetnice koja je, uz vizažistu Maju Samardžiju i frizerku Elu Gračiš, bila zadužena za besprekoran izgled poznatih.

foto: Ivanovski Krume

"Hoykini fotografi oduševili su me profesionalnim pristupom i pristojnošću. Zaista mi je bio užitak da poziram. U karijeri sam često bio pred kamerama i mogu reći da su najbolje bile one fotke gde sam s fotografom uspeo da stvorim odnos poverenja i poštovanja. A baš kao što je važan fotograf, važan je i dobar šminker", rekao je Grga, koji je strpljivo ispunjavao sve zahteve fotografa pa je, između ostalog, bio i u ulozi majstora borilačkih veština.

Osim Grge, seminaristi su se fantastično zabavili snimajući portete Denisa i Harisa Ahmetaševića, dvojca iz benda "Soulfingers" koji su doneli dva kofera puna odela i rekvizita. Na snimanje je s biciklističkog treninga po Zagorju stigao skijaš Natko Zrnčić Dim, a kao model odlično se snašao i Ognjen Golubić, urednik i voditelj emisije "Dobro jutro, Hrvatska".

foto: Ivanovski Krume

"Za fotografa koji želi da snimi kreativni portret najveća je sreća kada s druge strane objektiva ima modela koji je takođe pun ideja. A danas je većina seminarista iskusila upravo takvu situaciju, pa su se na setovima svi odlično zabavili", rekao je Damir Hoyka, voditelj seminara za naprednu fotografiju koji je svojim seminaristima u mnogim slučajevima rado i asistirao.

1 / 7 Foto: Ivanovski Krume

(Kurir.rs/Foto: Glavaš Igor)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track