ŠOU VEDRANE RUDAN NA OTVARANJU FESTIVALA KROKODIL: Sve je bolje nego biti u Hrvatskoj!
Foto: Damir Dervišagić

Ležerno

ŠOU VEDRANE RUDAN NA OTVARANJU FESTIVALA KROKODIL: Sve je bolje nego biti u Hrvatskoj!

Pop kultura -

Prepoznatljiv nastup hrvatske spisateljice Vedrane Rudan obeležio je prvo veče najznačajnijeg regionalnog književnog festivala Krokodil.

Sa spisateljicom poznatom po šokantnim ispadima u javnosti razgovarao je tvorac festivala i pisac Vladimir Arsenijević pred skoro hiljadu posetilaca Kombank dvorane.

foto: Printskrin Youtube

Između ostalog, Rudanova je opisala kako je svog muža odvratila od pomisli na prevaru:

- Pustila sam vrelu vodu na njega u kadi i kazala mu da će sledeći put raditi britva. Otkad kući imam britvu, svaka informacija o tome da moj muž ima ljubavnicu je lažna - kazala je Rudan.

Ona je bukvalno ležala na sofi za intervjue na sceni, dok je Arsenijević pokušavao da joj postavi smisleno pitanje o velikoj popularnosti njenih knjiga. - Ti želiš reći da se mi otkrio... Pa moje knjige se prodaju jer sam jedan od najpoznatijih pisaca na svetu... samo se to još ne zna. Zbunjen je ovaj Arsenijević, a lepo sam rekla da ostane kući... Pa koga bi ti objavio da nije bilo mene - šalila se Vedrana.

Rudan: I tebe sam, Arsenijeviću, kao mlađeg doživljavala kao budalu
Rudan: I tebe sam, Arsenijeviću, kao mlađeg doživljavala kao budalufoto: Damir Dervišagić

Hrvatska spisateljica se prisećala svog prvog nastupa u okviru programa Krokodila. - Stariji uvek misle da su mladi blesavi... Da se tamo gde se skupljaju pije, kreše i sere... I tebe sam, Arsenijeviću, kao mlađeg doživljavala kao budalu. Međutim, ispostavilo se da je to nešto pametno i naraslo je u ozbiljan festival - objasnila je Rudan. Za nju nema dileme da je publika najbolji deo Krokodila. - Sve pametni, dražesni ljudi... Bez obzira na to da li su mladi ili stari - konstatovala je ona. O svojoj knjizi "Kosturi okruga Medison" ona je povišenim glasom kazala "kako je to dobra knjiga". - Sada sam je čitala. Pa to fenomenalno... Moram da pozovem majku Dejana Papića iz "Lagune", koja je izdala moju knjigu, da se podigne i dobije aplauz. Svoje sam obavila. Pohvalila sam Papićevu mamu i to je to - naglasila Rudan.

foto: Damir Dervišagić

Nakon gostovanja na jednoj srpskoj televiziji sa nacionalnom frekvencijom, Rudanova je iskoristila priliku da, kako kaže, ispravi grešku. - Zaboravila sam tamo kazati da osim sina imam i ćerku. Ona se zove Asja i obožavam je. Već sam dobila glasove iz Hrvatske da se tamo više ne vraćam - kazala je Rudan. U kabaretskoj atmosferi Rudanova je kazala da je za svakog čoveka bolje da skoči sa zvonika crkve nego da ostane u Hrvatskoj kakva je danas. - Malo je teško popeti se gore, ali kada kreneš dole... Sve je bolje nego biti u Hrvatskoj - zaključila je Vedrana.

Kurir.rs/ Tanjug / Foto: Damir Dervišagić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track