POČEO PRIJEMNI ZA FAKULTET DRAMSKIH UMETNOSTI: Naslednik Branimira Brstine želi da studira glumu!
Foto: Nebojša Mandić

veliko interesovanje

POČEO PRIJEMNI ZA FAKULTET DRAMSKIH UMETNOSTI: Naslednik Branimira Brstine želi da studira glumu!

Pop kultura -

Na Fakultetu dramskih umetnosti u petak je počeo prijemni ispit, a da upiše najpopularniji smer glumu, pokušaće nešto manje od 400 studenata. Za indeks i mesto u klasi Srđana Karanovića bori se i Đuro Brstina, sin direktora Ateljea 212 Branimira Brstine. Da nepotizam nije zastupljen na FDU, pokazuje spisak onih koji su prijavljeni, a deca ili rođaci slavnih glumaca i reditelja mogu se nabrojati na prste jedne ruke.

Talentovani košarkaš želi da nastavi očevim spotama
Talentovani košarkaš želi da nastavi očevim spotamafoto: Printskrin/Facebook

Među njima su Marija Liješević, unuka bivše ministarke kulture Crne Gore i saradnice Mila Đukanovića Branislave Liješević, i Mina Nenadović, naslednica glumačkog para Nenada i Snežane Nenadović, koja će po drugi put okušati sreću.

foto: Dragana Udovičić

Mladi profesor i TV lice Prve Karanović, naslednik čuvenog Vlade Jevtovića, koji prima svoju drugu samostalnu klasu, objasnio je kako bira studente i šta je neophodno za jednog glumca. - Kada neko ima 18-19 godina, normalno je da ne razmišlja tako racionalno o tome šta ga kasnije čeka na tržištu rada. Oni su naprosto vođeni željom i ljubavlju da se bave glumom i ništa ne kalkulišu. Pritom, jedni veruju u sebe s pravom, dok drugi ne. Ali tu je komisija da izabere. I da demistifikujemo tu priču i famu kako se to upisuje gluma! Upisuju je zaista najbolji, iz prostog razloga što su profesori odgovorni ljudi kojima je u interesu da odaberu najkvalitetnije kandidate, jer treba sledeće četiri godine da rade s njima - rekao je Karanović za Mocart spot.

foto: Zorana Jevtić

Mnogi naši uspešni glumci nisu uspeli odmah da upišu FDU. Jedan od rekordera je Mladen Nelević, koji je odbijen čak 10 puta dok nije konačno upao. Jedan od najboljih naših glumaca Nikola Kojo pao je prijemni tri puta, kao i Mirjana Karanović. - Ja to temeljno (smeh). Tresla me je groznica svaki put pred prijemni. Sve dok sam slušala o tuđim iskustvima i upijala razne savete, nisam uspevala da se probijem, da budem svoja. A onda sam rešila da promenim taktiku. Usudila sam se da budem ono što jesam. Tek tada su me primili - rekla je Mirjana. I Miodrag Krivokapić je polagao tri puta u Beogradu, dok nije primljen u Zagrebu.

Kurir/ Foto: Nebojša Mandić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track