SLEDEĆE GODINE SLAVIMO 70. ROĐENDAN: Za jubilej mjuzikl inspirisan Bajaginim pesmama!
Foto: Nebojša Mandić

pOZORIŠTE NA TERAZIJAMA

SLEDEĆE GODINE SLAVIMO 70. ROĐENDAN: Za jubilej mjuzikl inspirisan Bajaginim pesmama!

Pop kultura -

Izvođenjem mjuzikla "Mamma Mia" u nedelju, 17. juna Pozorište na Terazijama zatvorilo je ovu sezonu na svojoj matičnoj sceni, a zvanično, ona je završena 22. juna, kada su odigrali mjuzikl "Čikago" u Crnoj Gori na otvaranju festivala Purgatorije.

foto: promo: Pozorište na Terazijama

Direktor pozorišta Aleksandar Đaja sumirao je uspehe od protekle sezone i najavio šta se dalje krčka za buduću sezonu, kao i za narednu, kada će proslaviti 70 godina postojanja.

foto: Dado Đilas

"U ovoj sezoni možemo da se pohvalimo sa 138 predstava na našoj sceni i četiri gostovanja. Aplauzom je ansamble predstava pozdravilo blizu 60.000 gledalaca. Premijerno smo izveli dugoočekivani naslov "Fantom iz Opere", kojeg je videlo preko 11.000 ljudi. Ponosni smo što je za ulogu Fantoma Slobodan Stefanović dobio nagradu Grada Beograda za pozorišno stvaralaštvo", ponosno je rekao Đaja i ukazao na velike jubileje popot mjuzikla "Cigani lete u nebo", koji je proslavio 300. izvođenje, zatim "Neki to vole vruće" 150, a "Zona Zamfirova", "Producenti" i "Grk Zorba" - 100. izvođenje.

U narednoj sezoni očekuje ih premijera mjuzikla "Totalni preokret" Ane Grigorović o sudbinama šest žena koje se susreću na psihoterapiji kako bi se suočile sa muškocentričnim svetom u kome žive. Uloge su poverene Jeleni Jovičić, Dušici Novaković, Suzani Lakić, Ivani Knežević, Ivani Popović Ilijin i Mini Lazarević.

foto: promo: Pozorište na Terazijama

Za kraj, kao poslasticu, najavio je komad kojim se, kako kaže, odužuje jednom od naših najvećih pevača, a koji je u pregovorima za 70. rođendan Terazija.

foto: Marina Lopičić

"Kod nas na repertoaru su mjuzikli "Glavo luda" i "Lutka sa naslovne strane". Prvi je inspirisan pesmom Zdravka Čolića, a drugi velikim hitom Bore Đorđevića. Kada postavimo mjuzikl koji inspirisan Bajaginom muzikom onda smo se na specijalan način odužili trojici najvažnijih protagonista naše pop scene", kaže Džaja i napominje da je radni naslov tog mjuzikla "Sa druge strane jastuka". "Imamo Bajaginu saglasnost za postavljanje tog mjuzikla. Znamo da će libreto napisati naš cenjeni dramski pisac Stevan Koprivica".

Kurir.rs / M. C. / Foto: Nebojša Mandić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track