INTERVJU NEDELJE GORDAN KIČIĆ: O fudbalu moramo da učimo od Hrvata
Foto: Vladimir Milovanović

iskreno

INTERVJU NEDELJE GORDAN KIČIĆ: O fudbalu moramo da učimo od Hrvata

Pop kultura -

Gordana Kičića (40) sreli smo u Puli, gde će se na prestižnom filmskom festivalu publici i kritici predstaviti s filmom "Aleksi" i serijom "Senke nad Balkanom".

Popularni glumac i producent kaže da cela Hrvatska živi za današnje finale s Francuzima i priznaje da nije iznenađen debaklom Srbije na Mundijalu u Rusiji. U intervju za Kurir on otkriva da trenutno priprema teren za snimanje novog filma i svoj debi u ulozi reditelja.

Za koga ćete navijati danas u finalu i ko može da prelomi meč? - Francuzi su svakako favoriti. Mbape može da donese prevagu, ali s druge strane, Hrvati imaju Luku Modrića, tako da mislim da će meč biti veoma uzbudljiv i neizvestan do samog kraja. I neka pobedi bolji.

foto: Profimedia

Da li ste iznenađeni plasmanom Srbije? Ko je po vama krivac za loš plasman? - Nisam iznenađen plasmanom Srbije na Mundijalu. Ne mislim da treba da tražimo krivca za naš loš plasman, već treba da se okrenemo novim pripremama reprezentacije za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo. Treba da sagledamo kako su naše komšije ostvarile uspeh i kako da izvučemo pouke iz toga.

Kako bismo prošli da je Srba, fudbaler kog ste igrali u filmu "Ona voli Zvezdu", bio u timu? - Srba, nažalost, ne bi igrao jer sada ima 41 godinu. Bio bi u sportskoj penziji (smeh).

foto: Vladimir Milovanović

Filmski festival u Puli otvorio je sinoć vaš film "Aleksi". Čime vas je kao producenta kupila priča debitantkinje Barbare Vekarić? - Vrlo retko smo dosad imali priliku da pratimo glavnu junakinju koja prolazi kroz životne dileme žene u tridesetim godinama. Ona sebi postavlja pitanja o odrastanju, pripadanju, željama, budućnosti. Ovo sam video kao temu namenjenu milenijalcima i karakter glavne junakinje Aleksi se ne viđa često u regionalnoj kinematografiji.

Kada će film moći da pogleda publika u Srbiji? - Film stiže u srpske bioskope već na jesen.

Briljirao u ulozi Kaluđera
Briljirao u ulozi Kaluđerafoto: Promo

Za manje od mesec dana vas čeka snimanje serije "Senke nad Balkanom". Da li je Kaluđer ponovo glavni negativac? - Jeste. S velikim nestrpljenjem iščekujem početak snimanja i radujem se novim glumačkim izazovima koji me očekuju u drugoj sezoni. Verujem da sam sada u zrelijim godinama i da malo drugačije gledam na svoj posao. Srećan sam što imam prilike da radim u različitim žanrovima, medijima... Čini me izuzetno srećnim da jedno veče igram dramu, pa sledeće vodvilj, pa grotesku, pa odem na snimanje šou-programa ili televizijske serije... Za neke druge glumce na nekim drugim prostorima je neshvatljivo da igramo svako veče drugu predstavu. To je njima nezamislivo, a nama je normalno. Dobro je dok je tako.

Scena iz predstave 'Noćna straža
Scena iz predstave "Noćna straža"foto: Boško Đorđević

Predstava "Noćna straža" novi je hit Ateljea 212. Da li ćemo vas od jeseni gledati u nekoj novoj podeli? - Ne. "Noćna straža" je još nova i treba da se izigra. A što se tiče sledeće sezone, zasad nema najava za nove naslove. Nije lako igrati komediju, ali je divno ako uspete da nasmejete publiku. Reditelj Boris Liješević mi je poslao komad u nastajanju i to je za mene bilo veoma uzbudljivo. Nema mnogo prilika da se danas čita savremeni komad. Taj mladi pisac Fedor Šili nikada do tada nije napisao komediju, a nama je ponudio vrhunski vodvilj. Dopali su mi se likovi i dogodila se velika podela u kojoj se našlo 10 glumaca različitih generacija i boja. Boris nas je pustio da se mi osetimo dobro u komičnim situacijama, u zabunama i preprekama koje protagonisti predstave savladavaju u želji da stignu do novca. Baš kao i danas, svima je lova glavni cilj. Svi treba da znaju da se u beogradskim pozorištima ozbiljno radi i stiže do vrednih umetničkih zahvata. Rad u pozorištu glumce održava u životu.

Branimiru Brstini se završava četvorogodišnji mandat na mestu upravnika.

Vidite li sebe jednog dana kao direktora Ateljea 212? - Ne vidim.

Rediteljski debi: Snimaću film "Tata se igra rata"

Najavili ste da ćete se oprobati i kao reditelj. Kada kreće snimanje vašeg novog filma i šta nam možete otkriti o samom projektu? - Snimanje filma pod radnim nazivom "Tata se igra rata" počinje krajem godine. Još je malo rano da pričamo detaljnije o tom projektu, tek se spremamo za realizaciju.

Kurir/ Ljubomir Radanov, Foto: Vladimir Milovanović, Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track