DUŠAN PANAJOTOVIĆ O  NEOBIČNOM NASTUPU U NEMAČKOJ: Svirao sam Baha za fudbalske navijače
Foto: Kurir Štampano

uspešan

DUŠAN PANAJOTOVIĆ O NEOBIČNOM NASTUPU U NEMAČKOJ: Svirao sam Baha za fudbalske navijače

Pop kultura -

Violinista Dušan Panajotović održao je solistički koncert na zatvaranju ovogodišnjeg takmičenja Dunav festa u Ulmu u Nemačkoj.

Mladi umetnik, zajedno s koleginicom Katarinom Kutnar iz Hrvatske, nastupio je u programu kao pobednik festivala. Dušan i Katarina izveli su Bahov "Koncert za dve violine i orkestar", a nastup su imali baš u vreme odigravanja meča za plasman u finale Mundijala između Engleske i Hrvatske.

foto: Privatna Arhiva

"Svakako je to za mene bilo jedno nezaboravno iskustvo. Bila je prepuna sala, a čak sam u publici primetio ljude u dresovima. Vrlo je zanimljivo to što su došli da slušaju koncert ozbiljne muzike u dresovima i odmah nakon toga otišli da gledaju utakmicu", priča Dušan, koji je, nakon poklona i ovacija publike, otišao da prošeta gradom na Dunavu.

foto: Privatna Arhiva

"Osvojeno prvo mesto na Dunav festu, kao i koncert 11 jula, posebno su mi dragi jer sam izvodio delo jednog od najznačajnijih nemačkih kompozitora. Posebno sam se osećao odgovornim jer sam kao predstavnik Srbije i FMU u Beogradu svirao kompoziciju njihovog najvećeg kompozitora."

foto: Reuters

Panajotović je rodom iz Knjaževca, a trenutno je na doktorskim studijama Muzičke akademije u Beogradu. Poslednjih godinu dana član je Beogradske filharmonije, a i tokom leta nastupaće po Srbiji.

"Očekuje me koncert u rodnom gradu, gde ću sa svojim kvartetom otvoriti Festival kulture mladih Srbije. Posle idem na kraći odmor", zaključuje Panajotović.

KURIR/ Foto: Privatna arhiva

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track