SKUVAO JE JAJA GOLUBICE I VRATIO IH U GNEZDO, A SAD SE PERE: Nakon monstruoznog čina svi su ga se odrekli, a on se vratio sa VAŽNOM PORUKOM! (KURIR TV)
Foto: Kurir D.K.

BIVŠI GITARISTA GRUPE IRIE FM

SKUVAO JE JAJA GOLUBICE I VRATIO IH U GNEZDO, A SAD SE PERE: Nakon monstruoznog čina svi su ga se odrekli, a on se vratio sa VAŽNOM PORUKOM! (KURIR TV)

Pop kultura -

Nekoliko nedelja nakon monstruoznog čina, u kom je, podsećamo, na društvenim mrežama podelio fotografije na kojima je skuvao jaja golubice i potom ih vratio u gnezdo, Nikola Spasić, nekadašnji gitarista benda Ajri Ef Em, pokušao je da se iskupi.

foto: Printskrin/Instagram

Njegov čin izazvao je buru negativnih komentara pratilaca na internetu, pa i šire javnosti, a kako Nikola kaže, ubrzo su usledile i pretnje po život:

"Ono što je bilo na Fejsbuku je samo površinski sloj, mnogo toga javnost nije mogla da vidi jer je stizalo direktno meni, preko poruka. Ubrzo nakon samog događaja pristigla su vređanja, kletve, ali i ozbiljne pretnje po moj život", rekao je gitarista za Kurir.

foto: Kurir D.K.

Proces iskupljenja počeo je postavljanjem hranilica za ptice u blizini šetališta 25. maj.

foto: Kurir D.K.

U saradnji sa udruženjem Birdlife, Spasić je napravio prvi korak na putu ispravljanja svog poteza.

foto: Kurir D.K.

Predstavnici Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije upozorili su da do ovakvih poteza više ne sme dolaziti: "Naše društvo postoji već 25 godina i tokom tok perioda borimo se za očuvanje prirode, kao staništa naših letačica. Ptice su naš kontakt sa prirodom, i vrlo je bitno da čovek ne izgubi kontakt sa tim gde je nastao - ne u betonskoj zgradi, već tamo, u divljni", izjavili su iz Društva i dodali "Ovo što se dogodilo je za svaku osudi, ali kamo sreće da imamo još ovakvih primera gde se neko, ko je napravio ovakvu grešku, vrati i to popravi"

foto: Kurir D.K.

Nikola Spasić dao je i javno izvinjenje upućeno svim fanovima i predstavnicima medija koji su ispratili ovu akciju: "Zahvaljujem se ljudima iz Društva za zaštitu ptica jer su imali sluha za ovaj moj problem. Meni je jasno šta sam uradio i kajem se zbog toga, ali to nije dovoljno - zato sam se odlučio na ovaj potez, kako bih vratio ravnotežu i kako bih bio miran, znajući da sam uradio sve u svojoj moći da to ispravim", izjavio je Nikola, i dodao "Moji prijatelji znaju ko sam, znaju da sam ceo život okružen životinjama, ali eto, napravio sam neverovatnu grešku i sada to mora da se ispravi".

foto: Kurir D.K.

Zbog svog poteza Nikola je izbačen iz benda Ajri Ef Em, čiji je frontmen, Vukašin Marković podržao ovu akciju i tom prilikom izjavio: "Nikola više neće biti član benda, ta odluka je doneta kolektivno i iza nje stojimo, ali sam ovde danas da Nikolu prvenstvo podržim kao prijatelj, što ću i ostati, a svakako je ovim činom barem na dobrom putu iskupljenja za ono što je uradio", rekao je Vukašin i dodao da uprkos Spasićevim željama da se vrati u bend to "svakako nema svrhe", te da će gitarista nastaviti svoju karijeru u nekom drugom sastavu.

Kurir.rs/ Danilo Krša / Foto: Kurir D.K.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track