SRPSKI FILM NA FESTIVALU U VENECIJI: "Strana telo" Dušana Zarića u selekciji Horizonti!
Foto: Privatna Arhiva

uspeh

SRPSKI FILM NA FESTIVALU U VENECIJI: "Strana telo" Dušana Zarića u selekciji Horizonti!

Pop kultura -

Kratki igrani film "Strano telo" mladog reditelja Dušana Zorića premijerno će biti prikazan u takmičarskom programu selekcije "Horizonti" na 75. Filmskom festivalu u Veneciji.

Dvadesetpetogodišnji reditelj je još uvek student završne godine filmske i TV režije na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu. "Za mene i celu moju ekipu učestvovanje u takmičarskom programu festivala u Veneciji je veoma važna stvar. Svi smo sa FDU i četiri godine smo sarađivali na svakom mom filmu i evo sada, na kraju studija, došli smo do toga da se naš mali studentski film takmiči na tako prestižnom festivalu. Takođe, mislim da je ovo prvi srpski kratkometražni film koji se ikada našao u programu Venecije, što nas sve čini ponosnim", kaže za Kurir Dušan.

foto: Privatna Arhiva

Glumačku podelu čine Dubravka Kovjanić, Marko Grabež, Mihajlo Jovanović, Miodrag Dragičević i Sara Simović. "Film prati Marka, momka koji da bi dokazao svoju muškost sebi i svojim zgodnim ortacima, odlazi u noć da nađe devojku. Tamo upoznaje Jasminu, ženu u četrdesetim godinama, i u susretu s njom otkriva jedan agresivan deo svoje seksualnosti. Jedan od selektora Venecije mi je skoro rekao da se svaki put nakon što pogleda moj film oseća jako loše što ga je gledao, što sam shvatio kao kompliment", objašnjava mladi reditelj.

Kurir.rs / Ljubomir Radanov / Foto: Privatna arhiva

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track