Najnovije vesti

TUŽNA ŽIVOTNA PRIČA ĐUZE STOJILJKOVIĆA: Hodao je bos od Niša do Beograda, nikada nije preboleo ženinu smrt, a ovo ga je posebno tištilo!
Foto: Printscreen/Youtube

LEGENDARNI GLUMAC

TUŽNA ŽIVOTNA PRIČA ĐUZE STOJILJKOVIĆA: Hodao je bos od Niša do Beograda, nikada nije preboleo ženinu smrt, a ovo ga je posebno tištilo!

Pop kultura

Legendarni glumac Vlastimir Đuza Stojiljković preminuo je pre tri godine, ostavivši iza sebe bogatu biografiju, mnoštvo čuvenih uloga, ali i tešku životnu priču.

Tokom svoje bogate karijere Đuza je igrao u više od 140 filmova i serija, a o svom privatnom životu retko je govorio.

Još sa 12 godina Đuza ostaje sam sa majkom, jer mu Nemci odvode oca u zarobljeništvo. On sa majkom učiteljicom ostaje u rodnom Ražnju gde se bori za opstanak. Njih dvoje sami, bez ičije pomoći, žive u trošnoj kući blizu škole, gde mu je majka predavala.

foto: Printscreen/Youtube

Sa svega 16 godina odlazi na Ujedinjenje saveza antifašističke omladine Srbije, potpuno bos. Od Niša do Beograda išao je golih nogu. Ono što ga je posebno bolelo jeste činjenica da nije imao dece.

"Nemam dece. Ona mogu da naprave velike probleme, ali ipak daju i povoda da možeš da brineš. Produžetak vrste, šta ja znam. Mislim da je najteže, bar meni, biti sam. To je užas jedan. Kada mi je umrla žena Olgica Stanisavljević, preselio sam se u stan preko puta našeg, jer u njega više nisam mogao da uđem. Prva tri meseca posle njene smrti proveo sam kod oca i majke u Kruševcu. Olgica i ja bili smo zajedno još iz gimnazije. Ne postoji prva, druga ili treća ljubav, postoji jedna koja se pretvara u veliko prijateljstvo. Inače, ako toga nema, to i nije bila ljubav", govorio je Đuza.

foto: Damir Dervišagić

Kurir.rs/Alo, Foto: Printscreen/Youtube

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...