PREMINULA ČUVENA PEVAČICA: Njene pesme osvojile su svet, a proslavila se i ulogom u KULTNOM FILMU! (FOTO)
Foto: Printscreen Instagram

TUGA

PREMINULA ČUVENA PEVAČICA: Njene pesme osvojile su svet, a proslavila se i ulogom u KULTNOM FILMU! (FOTO)

Pop kultura -

Morgana King, čuvena džez pevačica preminula je u 88. godini. Morgana je snimila tri albuma za izdavačku kuću Frenka Sinatre, ali ostala upamćena po ulozi supruge Brandovog don Vita Korleona u prvom "Kumu".

Pevačica je preminula 22. marta u Palm Springsu od nehodžkinskovog limfoma, ali se o njenoj smrti nije saznalo sve do 12. avgusta kada je njen prijatelj Džon Hoglund javnost obavestio postom na društvenoj mrežo Fejsbuk.

Morgana je postala poznata 1964. kada je izvela pesmu "A Taste of Honey". Snimila je tri albuma za izdavačku kuću Frenka Sinatre.

Pojavila se u "Kumu" (1972) kao mama Karmela Korleone, igrala je sa Brandom i pevala "Luna mezz' 'o mare" tokom scene venčanja. Pošto nije želela da je snimaju u kovčegu, u drugom nastavku filma, Kopolina majka Italija bila joj je dublerka.

"Pevačica sam 26 godina. Kada pevam glumim, tako da se može reći da sam celog života vežbala. Kada sam pričitala roman Marija Puza znala sam da moram da budem deo ekranizacije. Otišla sam kod hipnotizera da me programira i pripremi da budem deo glumačke ekipe. I uspeo je!", izjavila je Morgana u intervjuu 1971. godine. Malo nagovaranja je trebalo da se pojavi u filmu, ali da je poznavala "kulturu i psihologogiju" zahvaljujući roditeljima rođenim na Siciliji.

Prvi muž bio joj je trubač Toni Frušela, za koga se udala sa 17 godina, a njihova ćerka Grejsan preminula je 2008. godine. Iza Morgane je ostao unuk.

#happybirthday #morganaking #rosalulita

A post shared by Lolita (@rosalulita) on

Kurir.rs/ Foto: Printscreen Instagram

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track