ŽELJKO DIMIĆ TRENUTNO NAJTRAŽENIJI SRBIN U AMERICI: Kako sam sa građevine stigao do Holivuda!
Foto: Dragana Udovičić

uspešan

ŽELJKO DIMIĆ TRENUTNO NAJTRAŽENIJI SRBIN U AMERICI: Kako sam sa građevine stigao do Holivuda!

Pop kultura -

Željko Dimić, odnosno Džek Dimič, trenutno je najpoznatije ime s naših prostora u Holivudu.

Popularnog američkog glumca gledaćemo kao gosta u domaćoj seriji "Ubice mog oca", ali o novoj ulozi još nije spreman da govori.

- Biće mi zadovoljstvo da se pridružim ekipi u četvrtoj sezoni. Trenutno znam samo skicu lika kojeg treba da tumačim. "Ubice mog oca" su dobra serija. Odličan je scenario, a u našem poslu sve polazi od dobre priče. Vidi se da i glumci uživaju jer rade na nečemu što vredi - kaže Dimić, kome se najviše dopada uloga Tihomira Stanića.

foto: Promo

Slavni glumac već peti put ove godine boravi u Srbiji.

- Živim u Njujorku i vodim se kao američki glumac. Međutim, najviše volim kad svoj posao radim na srpskom jeziku.

foto: Dragana Udovičić

Dimić nije uspeo u Beogradu, ali ga je Amerika prihvatila oberučke i primetila njegov talenat. Odbijen je nekoliko puta na Fakultetu dramskih umetnosti. Kao glumac debitovao je u 31. godini života i dokazao da nikad nije kasno, pa je ubrzo stigao u prestižne TV serije "CSI" i "Zakon i red". Snimio je i veliki TV hit "Lilihamer" za moćni Netfliks. Snimao je i filmove "Havana darkness" i "Iron Cross".

- Moj otac je, kad sam otišao za SAD i upisao čuveni Institut za film i teatar Lija Strazberga kod Al Paćina, rekao je da je nemoguća misija to što sam namerio. On me je naterao da budem još uporniji i da dokažem da su talenat i upornost najisplativija kategorija. I dalje nisam ni blizu onoga što sam naumio. Imam 73 uloge. Nemojte nikad dozvoliti da vas iko zaustavi. Nema lepšeg za čoveka nego da se bavi poslom koji voli. Posao glumca je najlepši na svetu - pojašnjava Dimić.

O komšiji Lauševiću: Radujem se što ponovo glumi

Dimić kaže da se u Njujorku druži sa Žarkom Lauševićem. - Od mene živi desetak minuta. Radili smo zajedno i "Emigrante" i domaći film "Volja sinovljeva". Raduje me što je dobio priliku da ponovo radi posao koji voli.

On kaže da kolege iz Srbije, kad dođu u Holivud, moraju da rade na svom engleskom i da se ne stide bilo kog posla.

- Limit je jezik. Meni je uspelo da igram šest puta rođenog Amerikanca. Radio sam svaki pošten posao dok nisam počeo da živim od glume. Počeo sam na građevini, konobarisao, iseljavao ljude iz stanova - prisetio se Željko.

foto: Dragana Udovičić

Otkrio nam je da ga ne zanima režija, već samo pisanje. - Radim na svojoj monodrami "Ko je, dođavola, Željko Dimić". Podsmevam se samom sebi i mučenjima kojima sam došao do velike karijere. Premijera će biti u Beogradu, a igraću je na tri jezika: srpskom, ruskom i engleskom - kazao je mladi glumac, koji planira da radi s Rusima i film o Nikoli Tesli.

Kurir/ Ljubomir Radanov/ Foto: Dragana Udovičić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track