GLUMICA NEVENA ŠARČEVIĆ PROŠETALA SE KROZ EPOHU NA ŠEŠIRIJADI: Tradicionalni performans u Skadarliji!
Foto: Promo

boemska četvrt

GLUMICA NEVENA ŠARČEVIĆ PROŠETALA SE KROZ EPOHU NA ŠEŠIRIJADI: Tradicionalni performans u Skadarliji!

Pop kultura -

Tradicionalna manifestacija Šeširijada održana je u Skadarliji, gde je šarmantna glumica Nevena Šarčević, kao zaštitno lice boemske četvrti, imala je sjajnu toaletu iz epohe i oduševila publiku.

- Zato sam i upisala glumu, jer je moćno šetati se iz epohe u epohu. A društvo Skadarlija uvek vraća romantični duh. – izjavila je Nevena Šarčević.

Šeširijada 2018. organizovana je u sklopu Društva Skadarlija, studija Kolarac, Turističke organizacije Beograda. Program ove manifestacije su upotpunili hor Gledanice, Bečke poete, književni klub Skadarska boemija.

foto: Promo

Oko 100 damskih, kaubojskih i panama šešira, slamnatih i pletenih, takmičilo se u ovogodišnjoj manifestaciji.

Svoje pesme recitovali su Slađana Bušić, Goran Poletan i Dragiša Simić, kao i članovi književnog kluba “Skadarlijska boemija”.

foto: Promo

Ispred kuće Đure Jakšića, dobošar Bojan Hlišč označio je početak “Šeširijade”, a splet pesama otpevali su Biljana Petković, Vesna Dimić, Dejan Vozlić i Vojislav Đukić Koki. Skečeve i recitacije izveli su već tradicionalno glumci Milan Milosavljević u ulozi Branislava Nušića, Vesna Paštrović kao Žanka Stokić, Ljiljana Jakšić (skadarlijska dama) i Milan Tubić kao Đura Jakšić. U okviru manifestacije priređena je i lutrija u kojoj su podeljene vredne nagrade, a srećni dobitnik osvojio je putovanje u Grčku za dve osobe.

foto: Promo

Najbolji dečji šešir nosila je dvanaestogodišnja Jovana Lazarević. U konkurenciji etno-šešira, prvo mesto je pripalo Suzani Gorjanac iz Kragujevca. U kategoriji “najbolji par šešira”, pobedili su Radmila i Goran Vranić, sa ručno oslikanim šeširima, dok je nagrada za najbolji damski šešir pripala Vesni Božović, čiji je šešir izrađen u Portugaliji.

foto: Promo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track