PALA PRVA KLAPA FILMA OTAC: Goran Bogdan umesto Glogovca
Foto: Maja Medić

Konačno

PALA PRVA KLAPA FILMA OTAC: Goran Bogdan umesto Glogovca

Pop kultura -

Reditelj Srdan Golubović počeo snimanje potresne priče koja opisuje tragediju i ličnu borbu jednog čoveka kome su zbog siromaštva oduzeli decu

U okolini Beograda juče su snimljeni prvi kadrovi za film "Otac" Srdana Golubovića.

Nakon ostvarenja "Krugovi", "Klopka", "Apsolutnih sto", nagrađenih na mnogih svetskim festivalima, Golubović će svoju filmografiju obogatiti potresnom pričom koja opisuje tragediju i ličnu borbu jednog čoveka kome su zbog siromaštva oduzeli decu.

foto: Maja Medić

Ponižen i emotivno uništen, on započinje svoje putovanje, hodajući od sela na jugu Srbije do prestonice, s kraja na kraj zemlje. Očajan ali dostojanstven, želi da pokaže da mu je stalo. Kroz svoje burno putešestvije, od gubitnika, odbačenog i poniženog čoveka - on postaje heroj.

foto: Damir Dervišagić

Oca u filmu, umesto prvobitno planiranog Nebojše Glogovca, tumači Goran Bogdan, dok su uloge dece poverene debitantima Ajli Šantić i Muharemu Hamziću, koji su prošli kasting u kome je učestvovalo više od 250 dece. Ostale uloge tumače Boris Isaković, Nada Šargin, Milica Janevski, Vahid Džanković, Jovo Maksić, Nikola Rakočević i Ljubomir Bandović.

foto: Maja Medić

Scenario za film potpisuju Srdan Golubović i Ognjen Sviličić, a film se radi u koprodukciji šest zemalja: Srbije, Francuske, Nemačke, Slovenije, Hrvatske i BiH. Film su pored Filmskog centra Srbije podržali nemački fond MDM, francuski fond Sinema du mond, hrvatski fond, slovenački fond, fond BiH, Arte Frans i ZDF Arte, kao i Eurimidžis fond za koprodukcije. Producent filma je Jelena Mitrović, koja je već sa Srdanom i drugim ostvarenjima osvojila mnoge prestižne nagrade.

Kurir/ Foto: Maja Medić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track