KARNEVALOM POČINJE FESTIVAL RADOST EVROPE: Beograd postaje dečja prestonica!
Foto: Fonet

Tradicija duga 49 godina

KARNEVALOM POČINJE FESTIVAL RADOST EVROPE: Beograd postaje dečja prestonica!

Pop kultura -

Tradicionalni međunarodni susret dece 49. Radost Evrope počinje danas i traje do 5. oktobra u Beogradu, a Srbija će još jednom postati dečja prestonica Starog kontinenta.

Ovogodišnja manifestacija, u organizaciji Dečjeg kulturnog centra i Gradske uprave grada Beograda, pod sloganom "Nek planeta blista", posvećena je zaštiti životne sredine, što je jedna od prioritetnih tema koja povezuje decu celog sveta, razvijajući kod njih ekološku svest i odgovornost prema planeti i njenim resursima.

U programu učestvuju deca iz 18 zemalja uzrasta od sedam do 14 godina, koju će ugostiti domaćini - učenici iz 17 beogradskih osnovnih škola. Svečano otvaranje počeće karnevalom i defileom učesnika od Trga republike do spomenika Pobednik na Kalemegdanu.

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić istakao je da je ovo jedna od najstarijih manifestacija u Beogradu, za koju će naredne godine, povodom jubilarne, 50. godine održavanja, biti izdvojena još veća finansijska sredstva kako bi se omogućilo da ona bude još spektakularnija.

"Danas je Beograd, kao što je bio i pre 49 godina, dečja prestonica Evrope", izjavio je Vesić.

foto: Tanjug/Sava Radovanović

Kurir/ Tanjug/ Foto: Fonet

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track