BEOGRADSKI SINDIKAT SPALITI NA TERAZIJAMA S DUČIĆEM I RAKIĆEM: Siniša Kovačević o zabranjenoj pesmi "Dogodine u Prizrenu"
Foto: Beta, Zorana Jevtić

PODRŠKA

BEOGRADSKI SINDIKAT SPALITI NA TERAZIJAMA S DUČIĆEM I RAKIĆEM: Siniša Kovačević o zabranjenoj pesmi "Dogodine u Prizrenu"

Pop kultura -

Dramski pisac ironično poručio da zajedno sa njima moraju da gore i Jakšićeva "Otadžbina", Dučićeva "Ave Serbia", Bojićeva "Plava grobnica", Zmajevi "Svetli grobovi" i da su govna jedna rodoljubiva

Grupa Beogradski sindikat (BS) s novim singlom "Dogodine u Prizrenu", posvećenim svim nevinim žrtvama na Kosovu i Metohiji, podigla je javnost na noge.

Hit, koji već ima više od pola miliona pregleda, cenzurisan je na Jutjub kanalu, i pre nego što ga pogledate na ekranu pojaviće vam se poruka: "Ovaj video je neprikladan za neke korisnike".

foto: Damir Dervišagić

Sporni spot "Dogodine u Prizrenu" sastavljen je od dokumentarnih snimaka bombardovanja 1999. godine i skrnavljenja pravoslavnih verskih objekata na Kosovu i Metohiji. BS je pesmu napravio u saradnji sa etno-grupom "Trag", a ironično je slučaj zabrane i novi hit prokomentarisao je dramski pisac i profesor Siniša Kovačević.

"Beogradski sindikat spaliti na Terazijama sa njihovom odvratnom pesmom "Dogodine u Prizrenu". Zajedno sa njima neka gori i Jakšićeva "Otadžbina", Rakićev "Gazimestan", Dučićeva "Ave Serbia", Bojićeva "Plava grobnica", Zmajevi "Svetli grobovi" i ostalo po slobodnom izboru. Govna jedna rodoljubiva", ironično je poručio Kovačević.

Novi singl dopao se i Borisu Malagurskom.

"Sjajna pesma i poruka, čestitke ekipi iz Beogradskog sindikata! U inat pokušajima cenzure, delite da cela Srbija čuje i vidi "Dogodine u Prizrenu".

foto: Filip Plavčić

Grupa Beogradski sindikat do daljeg neće govoriti za mediji niti komentarisati novu pesmu, ali jedan od članova Feđa Dimović oglasio se preko društvenih mreža.

"Može tuča u rijalitiju, a ne može stradanje srpskog naroda. Može golotinja i prostakluk, a ne može spaljena crkva. Ovo je dokaz da smo pesmom uzburkali mnoge duhove. Nastavljamo da se borimo. Nema povlačenja i nema predaje. Dogodine u Prizrenu", poručio je Dimović.

Zbog odluke Jutjuba spot BS momentalno je uklonjen sa trendinga, gde su bili na poziciji broj jedan.

Kurir/ Foto: Zorana Jevtić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track