DEJAN SAVIĆ SMENIO DIREKTORA DRAME: Željko Hubač bez komentara, a novi rukovodilac Jug Radivojević
Foto: Damir Dervišagić

Novi skandal u Narodnom pozorištu

DEJAN SAVIĆ SMENIO DIREKTORA DRAME: Željko Hubač bez komentara, a novi rukovodilac Jug Radivojević

Pop kultura -

Samo dva dana nakon što je Željko Hubač, v. d. direktora Drame Narodnog pozorišta, izašao u javnost i otvoreno progovorio o problemima nacionalnog tetra u kojima su se našli u 150. sezoni i osudio za to Upravni odbor i upravnika Dejana Savića, smenjen je!

foto: Dragana Udovičić

Redakcijama medija je stiglo saopštenje iz pozorišta da je novi prvi čovek dramskog sektora Jug Radivojević, pozorišni i filmski reditelj.

- Namera je da Narodno pozorište povodom jubilarne sezone, ali i posle nje, izmeni vizuru dramskog repertoara, koji će, kao i do sada, biti okosnica umetničkog prepoznavanja nacionalne kuće. Osim ovoga, u prvi plan je izbila i potreba za većim angažovanjem dramskih umetnika, kao i drugih umetničkih stvaralaca sa stalnim angažmanom u kući. Najzad, neophodno je proširiti krug spoljnih saradnika Drame, dajući priliku i nekima koji do sada nisu dobili šansu da se pojave na scenama pozorišta, a svojim talentom i umećem to zaslužuju - piše u saopštenju.

foto: Dragana Udovičić

Inače, Hubač je za četiri godine, koliko vodi Dramu, osvojio 107 nagrada na festivalima, što ga čini najuspešnijim u 150 godina dugoj istoriji Narodnog pozorišta.

- Duboko sam uveren i kao umetnik i kao čovek da je na ovo svaki komentar izlišan - rekao je Hubač za Kurir.

Smenjen je i direktor Opere Janko Sinadinović, a na njegovo mesto biće postavljena sopran Jasmina Trumbetaš Petrović.

- Pred operskim sektorom su zahtevi za popunu ansambala hora i orkestra, kao i zadatak postepenog podmlađivanja solističkog korpusa, uz osavremenjivanje delovanja ove umetničke grupacije nastupima na otvorenom, gostovanjima po zemlji, realizovanjem trajnih snimaka i velikih projekata, što će biti obaveze novog rukovodstva - stoji u saopštenju.

Legendarni baletski umetnik Konstantin Kostjukov ostaje na čelu direkcije Baleta, s obzirom na to da ovaj umetnički sektor takođe očekuje ozbiljna popuna i podmlađivanje ansambla, finalizovanje dugogodišnjih aktivnosti oko rešavanja statusa profesionalnih igrača, kao i velika premijera i niz gostovanja naredne godine.

Kurir.rs/ Lj. Radanov, Foto: Damir Dervišagić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track