ZAVRŠENI 38. BORINI POZORIŠNI DANI U VRANJU: Publika IZGLASALA najbolju PREDSTAVU! (FOTO)
Foto: T.S.

pozorišni festival

ZAVRŠENI 38. BORINI POZORIŠNI DANI U VRANJU: Publika IZGLASALA najbolju PREDSTAVU! (FOTO)

Pop kultura -

Završeni su "Borini pozorišni dani" u Vranju. Najbolja predstava je "Severoistok", u izvođenju "Bitef teatra" i "Beo arta".

Predstavom "Kako održavati fikus", u režiji Vranjanca Juga Đorđevića završeni su 38. “Borini pozorišni dani”. Na ovogodišnjem pozorišnom festivalu najprestižnijem na jugu Srbije, za najbolju predstavu, po oceni posetilaca, proglašen je "Severoistok", u izvođenju "Bitef teatra" i "Beo arta", režija Jana Maričić.

foto: FB Služba za odnose sa javnošću Grada Vranja

Na zatvaranju ove tradicionalne kulturne manifetacije gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković zahvalio se Ministarstvu odbrane, vojsci Srbije kao i generalima Slobodanu Stopi i Milosavu Simoviću na bezrezervnoj podršci u održavanju pozorišnog života na sceni Doma vojske. "Dinamičkim planom predviđeno je da građevinska faza radova na Pozorištu bude završena u aprilu naredne godine, a paralelno sa odvijaju procesi na pripremi treće faze u kojoj se očekuje opremanje pozorišta najsavremenijom scenom, rasvetom i ozvučenjem. Planira se i nabavka filmskog projektora, jer će zgrada Pozorišta biti ujedno i bioskop“, rekao je Milenković. On je naglasio da se završetak izgradnje zgrade Pozorišta odvija uz maksimalno zalaganje predsednika Aleksandra Vučića i premijerke Aleksandre Brnabić. Nenad Jović, direktor vranjskog pozorišta zahvalio se publici ali i gostujućim ansamblima što su bili deo ovogodišnje manifestacije i izrazio nadu da je ovo poslednji festival na alternativnoj sceni. Na programu je bilo šest pozorišnih predstava, a ove godine na repertoaru je bilo i predstava za najmlađe.

foto: FB Služba za odnose sa javnošću Grada Vranja

Kurir.rs T.S. / Foto: T.S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track